Critical Miss

Miszcellánijeeee

2009. május 17. 07:26 - Critmiss

Na nézzük, na nézzük a kétheti érdekességeket:

Obama rábólintott egy nyolc millió dolláros vasútépítési projektre - egy a spanyol AVE-hoz és gondolom a francia TGV-hez hasonló gyorsaságú vonatot akarnak útnak indítani. Mindeközben a Slate újságírója utánajárt, és kiderült, hogy mondjuk 1942-ben sokkal gyorsabbak voltak a vonatok, mint ma. Például New Yorkból Montrealba akkoriban kilenc óra volt az út, míg ma 12. Vagy 1934-ben Chicagóból Denverbe 13 óra alatt lehetett eljutni, ma ez több mint 18 lenne. Sok oka van a változásnak, például az, hogy a sínek nem bírnák a terhelést, a magasabb sebességhez egy 2015-ig bevezetendő biztonsági rendszerre lenne szükség, és egyáltalán: a vasút népszerűsége a harmincas évektől kezdve egyre csökkent - mindenki autóba vagy repülőre ült. Ezért aztán nagyon nem is fejlesztettek semmit, most az AmTrak fogja elérhetővé tenni a WiFi-t, ami azért nem annyira nagy szám azután, hogy egy busztársaság már régen bevezette. Egyébként nem csak ezen a területen volt visszalépés: a sürgősségi levelek szállítása sokkal bonyibb, drága és kevésbé hatékony lett, mint a régi szép vonatos időkben. (Slate)

Megtalálták ugye a világ legrégebbi szobrát, és szintén a Slate újságírója megnézte, hogy vajon élhettek-e az őskorban túlsúlyos emberek? A vadászó-gyűjtögető életmódot folytató törzseket végignézve arra jutott, hogy nem. A túlsúlyosság ugyanis 12 000 évvel ezelőtt jelent meg először, amikor elkezdődött a földművelés. Ekkor kezdtünk el több élelmet megtermelni, mint amennyit elfogyasztottunk. Egyébként pedig a korábbi évszázadokban és évezredekben egyes kutatók szerint azért is volt alacsonyabb az emberek testsúlya, mert több fertőzést kellett leküzdeniük, a lázas test ugyanis több kalóriát éget el. Szóval nem valószínű, hogy éltek az őskorban túlsúlyos emberek, de az előfordulhatott, hogy nagyon kerekded formákkal voltak egyes nők megáldva: van ugyanis a mai napig egy-két olyan törzs, ahol a nők feneke hatalmas és kerek egy fura elnevezésű jelenség miatt. (Slate)

Elképesztően bazihosszú publi olvasható itt arról, hogy igenis küzdjünk meg az új tartalmakért és várjuk ki mindennek a végét, plusz legyünk hálásak azért, ha valaki jó zenéket vagy filmeket stb ír és mi letölthetjük. Ha érveket gyűjtesz ahhoz, miért nem jók a spoilerek, érdemes elolvasni. (Wired)

Gondolom, ismeritek a léggitár versenyeket. Na, Kanadából elindult a légszex verseny. Nagyon népszerű. (Jezebel)

Kedvenc komikánk, Sarah Haskins kolleganőit, a Current TV újságíróit bebörtönözték Észak-Koreában, nemsokára meglesz az első tárgyalás. A vád, hogy illegálisan léptek be az országba és ellenséges terveik voltak - akármit is jelentsen ez. (Jezebel)

Hogy a szikhek is rendőrök lehessenek, golyóálló turbánok kikísérletezésén dolgoznak nagyban a brit tudósok. (Jezebel)

A Matthew Williamson cuccok megérkeztek a H&M-be tegnap. Nem annyira rosszak, mint elsőre gondoltam volna, kár, hogy nincs most pénzem.

Az USA-ban az Emma név letaszította a trónról Emily-t és már tíz éve Jacob a legtutibb férfinév. A Barack pedig egyre jön fel. Korábban Emmának szerettem volna hívni a jövendőbeli gyerekemet. Ma már nem. (Jezebel)

Új parfümöt dobott piacra Marc Jacobs!! A neve Lola.(Jezebel)

 

Emésszük a következő párosítást: Natalie Portman és Sean Penn. Adja E.T., hogy pletyka legyen! Asszonyverőt nem szeretünk ugyanis. (Jezebel)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr121110736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása