Critical Miss

Hogyan NE szólíts meg egy nőt - frissítve

2009. május 20. 07:32 - Critmiss

Főleg hímnemű marketingeseknek érdemes megnéznie, min ment keresztül a Dell a mini netbookjainak kampányában. Készítettek egy site-ot Della néven, ahol szééépen artikulááááltan elmondták a nőknek, hogy a mini netbook az olyan, hogy használhatják kalóriabevitel-számláló honlapok látogatására, vagy éppen recepteket keresgélhetnek a neten.

Ez nem igazán talált befogadó közönségre, valószínűleg sok elégedetlenkedő levelet kaphattak a kommentek mellé (amiknek egy vállalati site-on nem látom annyira sok értelmét), mert kicsit finomítottak a tippeken. Egyébként érdemes megnézni, semmi értelme nincs a szövegnek, még így sem.

A Dell tehát beismerte a hibát, elnézést kért és gyorsan korrigált - korrekt. Nem kellett volna azonban eljutnia idáig: amennyire megítélhetem, a nők bár szeretnek hülyülni és simán lehet, hogy megvesznek poénból egy rózsaszín fúrógépet, azért a nap nagy részében értelmes emberi lények, komplex gondolatokkal, ízléssel, lelkivilággal és életmóddal.

Ezért ha egy nőt akarsz megszólítani, esetleg valóban érdemes lehet kicsit csiszolni a durva éleken, de semmiképp sem érdemes visszamenni a Disney hercegnőkig. Ezt egyedül a kozmetikai ipar és a divat teheti meg büntetlenül. Egyelőre.

 

Frissítés: A Dell megszünteti az egész Della hóbelevancot. Okos döntés.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr551125792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

infogéza 2009.05.24. 10:16:26

Még időben tudlak akkor megkérdezni a tervezett oldalammal kapcsolatban.
Még csak tervezet, de én sem szerettem volna túl bugyuta szöveget írni. Megköszönném, ha pár szót mondanál az oldalról: http://tiensbazis.com/masszazsov/vj/index.html

Pár hölgy ismerősöm már megkritizálta, de még lehetne javítani.

Előre is köszönöm!

Critmiss 2009.05.24. 12:32:11

Szia, valamiért nem töltődik be. De ha sikerül majd, megnézem.

Critmiss 2009.05.31. 22:20:47

@infogéza: Szia Géza, na betöltődött az oldal. Nehéz válaszolnom, mert egy speciális piacon mozogsz, ahol úgy sejtem, ez így korrekt ebben a formában.

Azonban ha a szofisztikáltabb, képzett, jól kereső nőt célzod meg, más módszerekkel, más stílussal érdemes próbálkoznod.

Röviden ennyi lenne. :)
süti beállítások módosítása