Critical Miss

Ötlet: Fast fruits&veggies

2009. május 27. 07:00 - Critmiss

Irtó régi ez az ötletem, nem is tudom, miért nem írtam le eddig. Lehet, hogy meg akartam valósítani?... Hát mostmár nem, úgyhogy közkinccsé teszem, hátha valaki lenne olyan jó, hogy megcsinálja.

Szóval az a gond, hogy az egészséges étkezést az iszonyú sok pénzen túl az iszonyú nagy szervezési igény is megnehezíti. Az egyik legnagyobb gond, hogy hol és mit egyél, ha a városban rohangálsz, de éhes vagy, viszont nem akarsz hamburgert vagy ehhez hasonló cuccokat benyomni.

Erre lehetne jó megoldás, ha lennének kis boltok vagy akár mobil standok, ahol frissen szeletelt almát, répát, uborkát, magokat, stb lehetne venni kis papírzacskóba téve vagy tálcára rendezve, nem annyira drágán.

Persze lehetne mindenféle méret- és árvariációkat kialakítani, valamint nemcsak a sebtiben bekapott falatokra kellene specializálódni, de ez lényeges eleme lenne a "szortimentnek". Az első kampányt legalábbis mindenképpen erre húznám fel. :)

Tudom, biztosan van már ilyen külföldön, de itthon nyomát sem látom.

6 komment
Címkék: ötlet túlélés

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr761137221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemsissi 2009.05.27. 16:47:27

két dolog jutott eszembe: indulás előtt minden nap be lehet ilyesmit készíteni egy műanyag dobozba, és akkor mindig kéznél van. Az ember azért tudja, hogy milyen napja lesz és ez alapján tud mennyiségeket kalkulálni. Illetve biztos, hogy a neked tetsző gyümölcsök és zöldségek kerülnek a szádba.
A másik a "nem annyira drágán" - ezeket mindig nagyon drágán mérik. a saját előállítású verzióhoz képest meg pláne. Bécsben élek, ilyesmit itt könnyebben találni, de még az olcsóbb helyeken is borsos árat kérnek érte.

szóval 10 perccel előbb felkelni és összevagdosni a cuccot a legtutibb megoldás,- legalábbis számomra.

Critmiss 2009.05.27. 23:09:53

@nemsissi: Sajnos a gyakorlatban nem jön össze a dobozolás, már próbáltam. :) Az tuti, hogy az lenne az igazi.

Az ár tényleg durva tud lenni, de pont az lenne a lényeg a konstrukcióban, hogy ezek a minicuccok tényleg olcsók lennének. A többiért meg lehetne annyit kérni, amennyit máshol is kifizettetnek az emberekkel.

szpeti78 2009.05.28. 08:27:34

A közterületen az apróra vágott kaják nagyon gyorsan koszosak, porosak lennének, nem lenne túl egészséges ezekből enni. Viszont nagyon hasonló boltok ma is vannak, csak nem szeletelnek, a "zöldséges" felirat alatt kell keresni őket :)

Critmiss 2009.05.28. 09:35:42

@szpeti78: Az útmenti zöldségestől kevésbé szívesen vásárolnék. :) A Hapci rendszerben biztosan van erre megoldás.

betonpanda 2009.05.28. 12:28:24

ilyen van az intersparban, de draga tenyleg

Critmiss 2009.05.28. 23:17:54

@betonpanda: Hát igen, meg az interspar nem az a rohangálós, azaz könnyen elérhető hely.
süti beállítások módosítása