Critical Miss

Miszcellánia

2009. június 16. 07:52 - Critmiss

Egy kis elkésett gyűjtés az érdekességekből:

Irán lakosságának közel 60 százaléka harminc év alatti. Ennek az az oka, hogy 1979-től 88-ig az volt az állami törekvés, hogy minél több gyerek szülessen. Minden lehetséges eszközzel ösztönözték a családok gyarapodását, aztán ez már olyan méreteket öltött, hogy veszélyeztette az infrastruktúrát és a természeti erőforrásokat. Szóval most pont azt büntetik, aki háromnál több gyereket nevel. (Slate)

A recesszió sok barátságot szétszed Amerikában, mert most tényleg van olyan, akinek nagyon rosszul megy. Ezzel szemben vannak, akik pont a jelenlegi helyzetből tudnak hasznot húzni, mondjuk új lakást tudnak venni. Na itt válik kényessé a dolog, amit megértek: a lakásvásárló próbál nem beszélni arról, mennyire jól megy neki, hogy ne bántsa meg a munkanélküli barátját, ami miatt frusztrált. Persze ez legyen a legnagyobb gondja. Az egyébként egy nagyon érdekes kérdés és nem igazán találtam meg a választ rá, hogy ha van két barát, akik között nagy az anyagi és ebből következően némileg a társadalmi szakadék, hogyan oldja meg a beszélgetéseket. Egy darabig persze lehet beszélgetni thaiföldi nyaralásokról, de azért van egy határ, nem? (Slate)

Broadway musicalt írtak Fela Kutiról. (The New York Times)

Elképesztően hosszú írás arról, hogy vajon van-e értelme a kreatív szövegíró tanfolyamoknak? A végkövetkeztetés, hogy egy élménynek mindenképpen jó. (The New Yorker)

Egy színház bevezette a pénzvisszafizetési garanciát Chicagóban. (Chicago Reader)

A házasok és a pénzesek jobban alszanak, milyen meglepő. Ami viszont érdekes, bár szintén érthető, hogy aki rosszul alszik, nagyobb eséllyel gabalyodik konfliktusba a párjával, ami miatt aztán rosszul alszik. Szóval be tud pörögni a dolog, ha nem figyelünk oda. (Jezebel)

Nézzétek meg, milyen egy hip-hop bulvármagazin! (Jezebel)

Elképesztően jó Beat Box lány. Az az érzésem, hogy nincsenek orr-fül-gégészeti problémái. :)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr851184100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása