Critical Miss

Miszcellánia

2009. június 28. 07:56 - Critmiss

Franciaország a McDonalds második legnagyobb piaca. (Slate)

Már a második Banksy munkát rongálták meg Bristolban, valószínűleg féltékenységből, mert ugye nemrég nyílt egy nagyszabású kiállítása ott. Azért vicces elképzelni, ahogy a jó városi polgárok odamennek és saját pénzből letisztogatják a stencileket - merthogy ezt csinálják. (BBC News)

A BBC közzé fogja tenni a nála dolgozó 50 legnagyobb gázsival rendelkező ember nevét, beosztását, fizetését azért, hogy még transzparensebb legyen a működése. Már eddig is publikus volt a felsővezetés fizetése, de most a tanácsadók, és más igazgatók is felkerülnek a listára. Persze lesznek átfedések. (The Stage)

Egy új technológiának köszönhetően már nemcsak 3D képeket tudnak a kisszülők készíttetni leendő gyerekeikről, hanem miniszobrot is. Többek szerint ez újabb fegyver lesz az abortuszellenesek kezében. (Jezebel)

Nan Goldin lesz az arles-i fotóhónap, a Recontres fő attrakciója. Menjetek el helyettem is! Érdemes, jó hely. Ha szerencsétek van és érdekel titeket, bikaviadalt is láthattok. (Jezebel)

Egy kutatás során nők és férfiak arckifejezését kellett értelmezni úgy, hogy mindig ott volt a magyarázat, hogy miért is szomorú mondjuk az illető. Az emberek többsége a nők esetében arra következtetett az októl függetlenül, hogy "érzelmesek", azaz irracionális alapon, a természetükből fakadóan szomorúak. A férfiaknál viszont mindig a kiváltó ok volt a mérvadó, az objektív okok voltak fontosabbak, mert róluk az emberek azt feltételezik, hogy racionálisak. E kettős megítélés miatt aztán ha egy nő bőg a munkahelyén, akkor az egy hisztis picsa, míg ha egy férfi teszi ezt, akkor meg volt rá az oka. Szomorú. (Jezebel)

Egy Opium nevű magazin borítóján kilenc szó olvasható, melyek egy történetet adnak ki. Azonban az első kivételével mindegyik vastag tintaréteggel van lefedve. A kalkulációk szerint százévente jön elő egy-egy újabb szó. (TrendHunter)

Indiában egyre kevésbé népszerű viselet a szári a nők körében. Egyre inkább az ünnepélyes alkalmakra korlátozódik a használata, illetve inkább designerek által készített verziókat hordanak a fiatalabb generációk. Bár nagyon sajnálom, azért nem várhatjuk el, hogy ők is változatlanul, időkapszulába zárva éljék az életüket. (Jezebel)

Elfogadnék ilyen cuccokat (via TrendHunter):

2 komment
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr81211746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betonpanda 2009.06.28. 12:00:37

legtöbbször akkor sírok, ha ideges vagyok valami miatt, ez nem tudom minek minősül. de az ilyen esszencialista kijelentésektől én is rosszul vagyok

Critmiss 2009.06.28. 12:14:29

Én is, érdekes módon olyanok miatt, mint például a sok várakozás, vagy ha valamit nem találok meg. :)
süti beállítások módosítása