Critical Miss

Miszcellánia 44.

2009. augusztus 16. 07:48 - Critmiss

Az arckifejezések értelmezése nem univerzális: az ázsiaiak számára nehézkes például a kaukázusi embernél a félelem és a meglepetés megkülönböztetése egymástól. Elvileg azért is nehezebb nekik, mert ők a szemeket figyelik, míg mi az egész arcot pásztázzuk. A száj nagyon sokat ad hozzá egy arckifejezéshez. Aztán még sok pénzt csesznek el egy olyan kutatásra is, ami részben azt vizsgálja, hogy genetikusan determinált-e az arckifejezések értelmezése, vagy inkább kulturálisan? Vajon mi lesz a válasz? Nagyon-nagyon izgulok. (New Scientist)

Egy szerelmi háromszögben érintett taiwani színésznő házába betört egy bulvárlap egy feng shui szakértővel, hogy az utóbbi a lakás alapján megmondja, igaz-e a sztori. (Jezebel)

Újraindul a Vibe. (Wall Street Journal)

Egy fizikus végigvette, hogy az időutazós narratívának milyen alaptörvényszerűségeket kellene követniük. Például a fizikusi logika szerint nem ölheted meg a nagyapádat a múltban. Az időutazó felesége c. nagysikerű könyv, amiből filmet is forgattak, és most volt a premierje, egyébként következetes és logikus ebből a szempontból. (Slate)

Azok, akik azt gondolják magukról, hogy nagy akaraterővel rendelkeznek, sokkal nagyobb kísértésnek teszik ki magukat, aztán több alkalommal is engednek a csábításnak. A kognitív disszonancia fogalmának ismerői is tudhatják, hogy általában jófejnek látjuk magunkat. Nos, többnyire az akaraterőnket is túlbecsüljük. A kutatók tanácsa: kerüljük a kísértést. Jó tudni, nem? :) (Miller-MCcune blog)

A vietnámi papucs nagyon veszélyes baktériumokat gyűjtöget össze, amik a véráramba kerülve kinyírhatnak. Hogy így leegyszerűsítsem. (New Yorker)

Berlinben a Hotel Marienbadban saját műalkotásokkal is lehet fizetnie a legkülönbözőbb művészeti ágakban alkotóknak. A várólista már nagyon hosszú, úgyhogy kedvére válogathat a kezdeményezést elindító kurátor. Vannak felolvasóestek, kiállítótérré alakított szobák, meg amit el lehet képzelni. Elég izgi, bár mondhatjuk, hogy kihasználják a művészek csóróságát. Viszont a művészek meg bemutatkozhatnak a tehetősebb vendégkörnek, szóval eléggé win-win szituációnak tűnik a dolog. (Guardian)

A Craigslist killer miatt elvileg megszüntették a Craigslisten az erotikus szolgáltatások rovatát, de a link alatt található screenshot nem erről árulkodik. (Jezebel)

Csökkent a Wikipédia növekedésének üteme, aminek részben az az oka, hogy az új szerkesztők fogadtatása már nem annyira pozitív, mint régebben. (New Scientist)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr511311136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása