Critical Miss

Buli Beijingben - na jó, Pekingben

2009. augusztus 27. 07:05 - Critmiss

Kínában hat IKEA van, de nem keresik éppen agyon magukat az ottani üzleten a svédek, mert a kínaiak - legalábbis Beijingben Pekingben - egyfajta szórakoztató központként használják a boltot. Itt most nem arra kell gondolni, amit mi csinálunk, ha beszabadulunk a helyre: a kínaiak konkrétan szabadidős programot kreálnak az ikeázásból, mégpedig úgy, hogy kiöltöznek, aztán simán ott alszanak a matracokon és a kanapékon, visznek olvasnivalót, meg kabalaállatkákat a gyereknek.

Van, aki fotóháttérnek használja a helyet (csinos barátnőhöz vagy érettségi fotóhoz egy egész osztály részvételével), van aki a berendezett szobákat fényképezi, hogy inspirációt merítsen belőlük, és természetesen van, aki az egyes bútorokat másolja le.

Azt mondják, hogy modernek akarnak lenni, és az IKEA ilyen. Vásárolni nem feltétlenül akarnának, mert ugyanolyan dolgokat olcsóbban is megszerezhetnek, de egyébként tetszik nekik az egész. További előny, hogy nem zavarják el őket onnan, vagy éppen az, hogy utántölthetők az üdítők.

Az LA Times újságírója beszélt egy házaspárral, akik gyerekekkel felpakolva egy egész délutános programot kreáltak aznapra: először egy kis evés-ivás a büfében, aztán alvás, majd közös fényképek készítése, utána vacsora, ugyanitt.

A gondok egyébként az étteremben tetőznek: egyszerűen irtó sokan vannak az egész nap, állandó harc dúl a helyekért.

Az IKEA vezetősége nem boldog, de eleve azért mentek el Kínáig, mert reménykednek a középosztály megerősödésében. Abban bíznak, hogy mint annak idején a Carrefour-nál, a kezdeti nézelődést követően végre elkezdenek az emberek vásárolni.

Idővel csak összejön.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr271340766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2009.08.27. 10:06:46

Nem szeretek kötekedni, meg szeretem a posztjaidat, de Peking az Peking : )))

betonpanda 2009.08.27. 11:41:17

az ikea vezetősége itthon sem boldog. csak azért nem vonultak ki még Mo-ról, mert a kaja részleg nagyon megy

Critmiss 2009.08.27. 18:50:44

@terry_sanfransisco: Jajj igazad van. De bevallom, nagyon tetszik nekem a Beijing név. :)

2009.08.28. 09:26:30

Nekem az a régi, kb 30-40 centis színes TV jut eszembe róla : )

@betonpanda: hát ja, a 100 Ft-os húsgolyó biztos megéri, idesanyám meg megszakad (ott dolgozik).

Critmiss 2009.08.28. 09:30:53

@terry_sanfransisco: Tényleg, van benne valami!

Asszem a Bangla Büfében (akácfa utca) van valami hasonló márkájú TV, úgy rémlik, egy hegy neve. De sajnos már régen voltam.
süti beállítások módosítása