Critical Miss

Miszcellánia 48.

2009. szeptember 19. 19:57 - Critmiss

A Slate szerint Amerika akkor marad a technológiai szektor vezetője, ha lazít a bevándorlási törvényein. Az Intel korábbi CEO-ja, Andy Grove egyébként magyar volt. (Slate)

Szintén amerikai sztori: arrafelé nincs szabályozás a kozmetikai szerekre vonatkozóan, úgyhogy sok termék a mai napig is tartalmaz mérgező, sőt rákkeltő anyagokat. Még a mellrákellenes, rózsaszín szalagosak is. (Jezebel)

Ha mindig szeretted volna tudni, hogyan mérik a kisgyerekek agresszióját, de nem merted megkérdezni: a szülőkkel töltetnek ki egy kérdőívet, amelyen a legkülönbözőbb viselkedésmintákra irányuló kérdések vannak, és be kell jelölni, hogy melyik mennyire jellemző. A gond az, hogy minden viselkedés ugyanannyit ér: tehát ha a gyerek rákiabál a társaira, vagy a falnak vág egy macskát, teljesen megegyező súllyal esik latba. A másik, hogy főként a gyerekverő szülők hajlamosak torzítani az eredményeken, például a gyereket agresszívnek látva és láttatva. Van még az a módszer, amikor megfigyelik a gyerekeket egy laborban és előidéznek egy-egy frusztráló szituációt. Minden megnyilvánulást feljegyeznek és azt is, mennyi idő telt el közöttük. Hát így. Egyik sem a legjobb módszer, meg kell hagyni. De második még így is jobbnak tűnik, mint a szülők megkérdezése. (Slate)

Csökkentek Damien Hirst árai (végre). Persze ez nem jelent akkora nagy problémát, mert még így is kábé 50 millió fontot kaszálhat egy készülő aukción. (Bloomberg)

Floridában megnyílik az első Harry Potter vidámpark. (The New York Times)

Egy kutatás eredménye az volt, hogy a szürreális irodalmi szövegek hatására javultak a vizsgált személyek eredményei a nyelvtani teszteken, szóval a Sudoku helyett érdemes Kafkát olvasni. Ennyi. :) (The Guardian)

Az Egyesült Királyság kormánya tervezi a termékelhelyezés engedélyezését a tévésorozatokban. A producerek örömüket fejezték ki, viszont azt mondták, hogy ők szeretnék kontrollálni, mindez hogyan történjen. (The Guardian)

Britney Spears után Sarah Palin is megihlette egy operadarab születését. (The Boston Globe)

4 komment
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr341393285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betonpanda 2009.09.21. 17:28:56

szerencsére tudtam venni jó magazinokat a reptéren, és az egyikben Hirsttel van egy interjú, de a gyűjtői tevékenységéről. nagyon jó arcnak tűnt

Critmiss 2009.09.21. 20:37:09

@betonpanda: Biztosan az, csak egyszerűen annyira pofátlan a csávó, hogy nem tudom kellőképpen tisztelni.
Melyik magazin volt az?

betonpanda 2009.09.22. 12:39:19

@ZaZie: Pop, nagyon jó az új verzió

Critmiss 2009.09.22. 12:59:42

@betonpanda: Ó, azt megnéztem volna. Itthon nem lehet kapni, ha jó láttam.
süti beállítások módosítása