Critical Miss

Miszcellánia 54.

2009. december 13. 07:03 - Critmiss

Egy kanadai filmes muki szerint közeledik a sorozatok vége, részben a válság miatt. Túl drága az előállítás, míg csökken a nézettség. A Mad Ment például ötödannyian nézik, mint korábban. Azt nem tudta megjósolni, mi következik, de a celebkultúrára utalgatott. (The Globe and Mail)

Hogyan mérik meg, hány centi hó esett? Bejelölt rudakkal. Leszúrnak párat, majd óránként figyelik a változást, már ha esik. Oda kell őket leszúrni, ahol a legfrisebb a hó, aztán szépen le kell olvasni az adatokat. Gondot az okoz, ha mondjuk erősen fúj a szél. Van olyan módszer is, amiben megvárják, míg az összegyűjtött hó megolvad, és aztán kalkulálnak. Tíz-egy az arány. (Slate)

A nálunk egyelőre nem kapható American Apparel ruhák atyja meghatározza a boltban dolgozó eladólányoknak, hogy milyen szemöldököt hordjanak. Most a Brooke Shields féle bozont a divat. Megkönnyebbülten sóhajtok fel. Ennek ellenére a pasasra meglennének a jelzőim. (Jezebel)

Egy londoni suliban ingyen iPhone-t kapott egy csapat gyerek, mert az oktatásban való hasznosítás lehetőségeit tesztelik. Szerintem csak szeretett volna egy kütyüt a tanáruk. (The Next Web)

Ha már az oktatásnál tartunk: a Guardian bloggere szerint a Youtube lesz a Népek Internet Egyeteme. Mondjuk az tény, hogy én is videóból tanultam meg nyakkendőt kötni. (Guardian)

A depresszió megváltoztatja a látásunkat: ilyenkor kevésbé vesszük észre a finom részleteket. Ez a kutatást végző prof szerint nagyon fontos eredmény, és a depresszió kezelésében akár a percepciós tréninget is használni lehet majd. Kicsit brit tudósok kategória. (New Scientist)

Nemcsak a filmsorozatoknak áldozott be: a könyvbemutató túráknak is. Egy-egy helyszín felkeresése 1200 dollárba vagy annál is többe kerül, míg általában 10-20 ember megy el ezekre az alkalmakra és ha már 50 összejön, nagy sikerről beszélhetünk. A két legnépszerűbb állomás egyébként Seattle és Denver, de itt most a sajtó elég rossz helyzetben van, így kevésbé értékes megjelenéseket generálnak ezek az alkalmak. Sokan a social mediában látják a megoldást, de még nem annyira tudják használni. (The Indie Reader)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr471593437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása