Critical Miss

Miszcellánia 56.

2009. december 29. 07:58 - Critmiss

Imádkozni azokért, akik megbántottak bennünket, egyáltalán nem keresztély álhülyeség, mert tényleg működik. Legalábbis a kutatók szerint. (Miller McCune)

Már hatodik éve rendeznek meg egy fesztivált, ahol egyperces színdarabokat adnak elő a társulatok. Biztosan nagyon élvezik. Főleg a nézők. (The Guardian)

Klassz publit találtam arról, mennyire destruktív tud lenni az öko-fighterek (h)arcoskodása. Elárasztják a közbeszédet olyasmikkel, hogy az emberiség csak egy kelés a Föld orcáján, meg hogy ha kevesebb a kibocsátó (azaz ember), kevesebb a széndioxid-kibocsátás, és lényegében olyan sötéten festik le a jövőt, hogy annak már bénító hatása van. Szóval destruktív. Emlékszem, én is mennyire kétségbe voltam esve a környezetszennyezés miatt gyerekkoromban. Tiszta horror volt már akkor is az állandó pusztulásról hallani. (Slate)

Itt az év legjobbnak ítélt képregény-kockáit nézhetitek meg. (Slate)

Ha klassz nyilakra lenne szükségetek valamilyen grafikához, ingyen letölthetitek innen. Nagyon nehéz jó nyilat találni, rajzolni sem túl könnyű, úgyhogy örülni fogtok neki. (Swissmiss)

A Guardian összegyűjtötte azt a tíz filmet az utóbbi évtizedből, melyek valamiért nem nyerték el a kellő elismerést. Szerepel rajta az Inland Empire (aminek a vége főcímét a Nina Simone dallal a Slate az egyik legfontosabb kulturális pillanatnak ítélte egy cikkében), és a Dalok a második emeletről. Az elsőt nem szeretem a vége főcímet leszámítva, de a másodikat én nagyon bírtam. A többi filmet asszem nem ismerem. :) (The Guardian)

A Slate elég részletesen körüljárja, miért olyan nehéz elviselni a testvéreinket. Hogy ne csak az árnyoldalait lássuk, az előnyeit is felsorolja a dolognak. Ilyen előny, hogy ha például valaki kisebb testvérként nő fel, nagyon hamar megtanulja, hogyan álljon ki magáért, és természetesen az empatikus készség is jobban fejlődik. A testvéri kapcsolatok egyébként időskorban a legerősebbek, gondolom, akkora már lenyugszanak a kedélyek. (Slate)

Okos kutatók rájöttek, hogy a tinédzserek attól még nem feslettek, hogy szexuális életet élnek, még akkor sem, ha ezt laza formában, azaz nem állandó kapcsolatokon belül teszik. Gratula! (Jezebel)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr411614086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása