Critical Miss

Miszcellánia

2009. március 22. 07:31 - Critmiss

Ma nagyon vegyesek lesznek a héten talált kis információs szöszök. Plusz szeretném még jelezni, hogy jövő héten nagyon könnyed témák várhatók.

Valamennyi kultúrában az anyával történő incesztusra való utalás a legnagyobb sértés. Vagyis azt hiszem, a kínaiak fokozták ezt a legjobban: náluk van olyan káromkodás is, amiben 18 generációra visszanézve hangzik el a szitok. (Slate)

Negroponte Daily Me elképzelése tévút. Ez szerintem senkit nem lep meg, én legalábbis nagyon hajlottam efelé. Itt kaptok muníciót az ellenérvekhez. (The New York Times)

Jó hosszú írás Munkácsi Mártonról. Képzeljétek, ő mondta azt, hogy "All great photographs today are snapshots.” (Obit Magazine)

A konzervatívabb helyeken, ahol megnehezítik a helyzetet a szigorú társadalmi és egyéb előírások, nő a barkácsmódszerrel elkövetett abortuszok száma. Már Amerikában. (Jezebel)

Twitteresek már látták a hírt, hogy Berlinben egy gyógyult anorexiás olyan éttermet nyitott, ahol az anorexiások igényeit is figyelembe veszik, sőt a személyzet több tagja is átélte ezt. Az ételek finomak és egészségesek, de simán adnak üres terítéket is, hogy ha valaki a szomszédjától csipegetne, azt is megtehesse. A lényeg, hogy az anorexiások számára is természetes legyen az étel jelenléte, neadjisten maga az étkezés. (Jezebel)

Ha nő vagy és kiadsz egy könyvet, inkább ne tedd rá az arcképedet. Ha csúnya vagy az a baj, ha túl szép, akkor az. (Jezebel)

Az arckezelések ideig-óráig jók lehetnek mondjuk ha arctisztításról vagy hámlasztásról van szó, de egyébként semmi többet nem érnek. Ellenben tök drágák. (The New York Times)

Ennek is eljött az ideje, tessék. Kíváncsi vagyok, itthon mikor jelenik meg valami ehhez hasonló.

4 komment
Címkék: miszcellánia

Szösszenet a szájhigiéniáért

2009. március 19. 07:45 - Critmiss

Plastik szájhigiénikus posztja eszembe juttatta régi fájdalmamat, amit az Ördög Pradát visel című film láttán éreztem, máris az első percben. Ugyanis a legeslegeslegelső jelenetben a főszereplő fogat mos. Bár ne tenné, ó anyám! Engem tényleg annyira elborzasztott, hogy teljesen megmaradt.

Gondoltam, hogy ezzel nem vagyok egyedül, de a YouTube-on semmit nem találtam a témában. Úgyhogy összebarkácskodtam egy rövidre csapott videót erről, nézzétek meg:

Nos, mi ezzel a probléma? Hát nagyjából minden. Ez a vízszintes maszatolás annyira fáj nekem, mint amikor a krétát a táblán csikorgatják. Plastiknál részletesen is el tudjátok olvasni, hogyan kell fogat mosni, legyen elég itt annyi, hogy fent alapvetően le, lent pedig felfele kell mozgatni azt a fogkefét!! Ejj.

Tényfeltáró népnevelésünket olvasták.

2 komment
Címkék: film ciki fura

A kacsintás lélektana

2009. március 18. 07:14 - Critmiss

Valamelyik nap rámkacsintott egy pénztáros srác és az azt követő döbbenet során azon filóztam, hogy vajon mi visz rá egy embert erre? Tehát hogy mi az a lelkiállapot, ami egy kacsintáshoz szükséges? Vagy mikor alakul ki és hogyan marad meg, mint szokás? És egy napon hányszor kacsint, aki kacsint?

Nekem ez a Tom és Jerryből maradt meg, élőben nem igazán találkoztam vele. Ezért aztán mindig meglepődöm és totál nem tudom kezelni a helyzetet. Persze nem is nagyon kell, de eléggé értetlenül állok az eset előtt.

Mondjátok meg, ti mit gondoltok? Cool a kacsintás vagy nem? És mit jelent?

8 komment

Community manager működés közben

2009. március 17. 07:48 - Critmiss

Most ki fog derülni, hogy fel voltam iratkozva egy pletykasite-ra, de bevállalom. Meg csak azért volt az egész, hogy ellenőrizzem, mennyi átfutási ideje van a külföldi celebhíreknek a magyar médiában. Khm...

Ez volt ugye az általam korábban azért már említett PopSugar. Viszont egy ideje lecsökkentették a képek méretét a feed-ekben, és sok óra munka után kevés szemerővel rendelkezve már nem igazán szívesen vettem rá magam a bogarászásra.

Miután leiratkoztam, azért írtam egy levelet nekik, csak hogy tudják, mi volt a gond. Ez ottani idő szerint 15 óra 5 perckor történt. 24 perccel később jött egy kedves levél Staciától, amelyben elmagyarázta, hogy sajnos a fotóügynökségekkel való megállapodásuk miatt kellett lecsökkenteni a képek méretét, amit nagyon sajnál, ennek ellenére azért reméli, hogy aktív tagja maradok a Sugar közösségének. Ezenkívül ha még van valami, amit a honlappal kapcsolatban megosztanék velük, nosza rajta.

Nos ez egyrészt azt is jelentheti, hogy azért közvetlenül óhajsóhajpanasszal nem szokták őket zavarni, másrészt persze ennek az ellenkezőjét is, miszerint annyi mindennel bejelentkeznek a felhasználók, hogy külön munkaerőt foglalkoztatnak a velük való kommunikációra, ráadásul nem is egyet. Az igazság valahol a kettő között lehet, mindenesetre asszem ezt így kell csinálni.

Szólj hozzá!

Médiavásárlás FAIL

2009. március 16. 08:52 - Critmiss

Újabb fura médiavásárlási szösszenetre bukkantam, ezúttal a TV2-n.

Márka: Chevrolet

Kampány célja: március 15-ig tartó akció beharangozása

Szpot leadásának időpontja: március 15, 19:43

Persze ez nem a médiavásárló, hanem valószínűleg inkább a TV2 sales csapatának vagy informatikusainak a hibája.

Sajnos felvételem nincs róla, mert nem géppel a kezemben nézek tévét. Mindenesetre tegye fel a kezét, aki vasárnap este nyolckor még elindul autót venni!

4 komment
süti beállítások módosítása