Critical Miss

Obama tegnap korán kelt

2009. október 10. 07:37 - Critmiss

Legalábbis erre enged következtetni az az interjú, amit a Seed magazinban készítettek a Svéd Tudományos Akadémia főtitkárával (nálunk az elnökkel egyenértékű), Gunnar Öquisttel, aki a fizikai, kémiai és közgazdasági Nobel-díjasokkal tudatja, hogy ők lettek kiválasztva.

Megkérdezték tőle, hogy mit mond ilyenkor a friss Nobel-díjasoknak. Azt válaszolta, hogy az elején alapvetően tartja magát a hivatalossághoz, és a bemutatkozás után elmondja, hogy a Svéd Tudományos Akadémia az illetőt választotta fizikai/kémiai/közgazdasági Nobel-díjassá, aztán elmondja, hogy egyedül nyerte-e el az elismerést, vagy megosztva, majd a méltatás következik, ezután pedig csevegnek.

A Nobel-díjasokat svéd idő szerint dél körül szokták felhívni, ami viszont gyakran azt eredményezi a más földrészen élő győztesek esetében, hogy hajnali négykor, vagy éjfélkor hívják őket. (Nos, Obama végül elvileg jobban járt: hatkor történt a hívás)

Sajnos azt nem mondta el a főtitkár, hogy ki hogyan reagál ilyenkor, csak annyit, hogy nagyon különbözően és hogy mindegyik alkalom nagyon emlékezetes. Mindenesetre van, aki azt hiszi, viccelnek vele, van, aki bizonyítékot kér, van, aki pedig nem tud megszólalni.

A Nobel-díjasok kiválasztása egyébként egy egész éves folyamat. Az év elején érkeznek be a jelölések, nyáron lázasan nyomoznak a jelöltek után, aztán leszűkítik a kört, majd október elején döntenek.

Bónusz!

A sok-sok hasznos információ után jöjjön egy kis lazítás. Nyereményjáték!

Küldjétek el a trillian@live.com e-mail címre az alábbi kérdésre a megadott opciókból a legszimpatikusabb választ, és egy fantasztikus DVD tulajdonosai lehettek, ami nem más, mint David Carradine-től a Thai Chi a léleknek című rekreációs alkotás. Mutatom:

 

 

 

 

 

 

 

A kérdés tehát: Szerinted megérdemelte Barack Obama a Béke Nobel-díjat?

1. Igen

2. Nem

3. Politika

(Aki a levelében elsőként megírja, hogy honnan vettem a válaszokat, egy különdíjat kap - természetesen egy újabb DVD-t)

A sorsolás eredményéről e-mailben értesítem a nyertest. :)

2 komment

Tök egyszerű kampányötlet

2009. október 09. 07:09 - Critmiss

Az előző héten szórta tele valaki a médiát a túl hangos mp3-lejátszók témájával, ami közeláll a szívemhez - én is mindig próbálom lebeszélni a környezetemet az állandó iPod-hallgatásról.

Ennek kapcsán jutott eszembe egy kampányelem, ami teljesen egyszerű, kivitelezése nem igényel túl sok ráfordítást, de valószínűleg elgondolkodtatja az embereket. Csak annyi a lényege, hogy meg kell mutatni nekik, hogy milyen, ha valaki rosszul hall. Ezt elég könnyű előidézni, például előadásokon, koncerteken, konferenciákon, vagy akár a tévében.

Mégpedig úgy, hogy a koncert/előadás/műsor stb. úgy kezdődik el, hogy alig lehet hallani belőle valamit. Amikor már morgolódik a közönség, egyszerre csak normálra veszik a hangerőt, vagy fanfárok kezdenek süvölteni és kék majmok ugranak elő - mindegy, a forgatókönyv szerint a ki nem hangosított delikvens bocsánatot kér, és elmondja, hogy látjátok, ez vár mindenkit, aki állandóan mp3-mat hallgat, elnézést, de ez a téma fontos nekünk és most folytassuk a műsort.

A kreatív megvalósítás persze ennél lehetne jóval fantáziadúsabb is, ez most csak az alapötlet. Higgyétek el, elképesztő nyomasztó, ha nem hallani semmit (mint most a Pecha Kuchán), ezért aztán talán tényleg működne is ez a fogás.

2 komment
süti beállítások módosítása