Critical Miss

A Margit híd második fele

2009. november 22. 12:13 - Critmiss

Azon a szép ködös budapesti reggelen, amiről külföldi site-okon is jelentek meg képek, én is készítettem egy felvételt, ahogy áthalad a villamos a Margit hídon. Sajnos amikor felkaptam a fejem, hogy milyen gyönyörű az egész, azt hittem, hogy már a híd végénél járunk. Aztán amikor megláttam, hogy még csak a Margitszigetet értük el, elővettem a gépemet. Ezt a részletet láthatjátok a videón.

Second half of the Margit bridge from trillian galaxy on Vimeo.

1 komment
Címkék: budapest videó

Miszcellánia 52.

2009. november 16. 07:16 - Critmiss

Kicsit megkésve, de szeretettel.

Több kutató is utánajárt, hogy a nők és a férfiak között valóban van-e különbség a versengésre való hajlandóságban, és ha igen, akkor az milyen eredetű: biológiai, vagy társadalmi? Egy amerikai egyetemistákon végzett kísérlet azt mutatta, hogy a férfiak kompetitívebbek, kashikon és maszájokon végzett kutatások viszont már kicsit differenciáltabb eredményeket hoztak. A maszájoknál hasonlóan viselkedtek a férfiak és a nők, mint az amerikaiaknál, a kashiknál viszont, ahol matriarchális társadalom, a nők voltak versengőbbek. Ez alapján tehát inkább a társadalmi beidegződések befolyásolják a dolgot. (Slate)

Emma Thompson végre meglépte: levetette magát a Polanskit védők petíciójáról. Ezért rögtön elkezdték ekézni, és petícióturistának nevezték. Legyen ez a legnagyobb gond a történetben. (Jezebel)

Ha szépen megfogalmazott, hosszú Murdoch-szidalmazást akartok olvasni, ez mindenképp tetszeni fog. (Slate)

Nagyon érdekes és alapos blogbejegyzés a fotók felhasználási módjairól: mi dönti el, hogy egy kép tudósítás, propaganda, vagy művészet? Tényleg jó írás, érdemes elolvasni. (New York Times blogs)

Kiderült, hogy ki a Belle de Jour szerzője: Dr. Brooke Magnati a neve a nőnek, aki korábban neurotoxikológiát és rákot kutatott, és sikeres tudományos blogger volt, csak aztán elfogyott a pénze. Valószínűleg a Sunday Times derítette ki, hogy ki ő, és jól megzsarolta. (TechCrunch)

Nem részletezem, mert a gyászról szóló posztom is rosszat hozott, szóval csak belinkelem, hogy mit kell tenni, ha elrabolnak. (Wikihow)

Sarah Haskins is komoly témával foglalkozik a legújabb Target Womenben: egy cég betörős reklámjait szedi szét. (Current TV)

1 komment
Címkék: miszcellánia
süti beállítások módosítása