Critical Miss

Miszcellánia 58.

2010. január 17. 07:17 - Critmiss

Kanada második legrégebbi folyóirata, szőrmeszaklap megváltoztatta a címét, mert ma már általánosan elterjedt a "hódprém" kifejezés a... muffra. A spamszűrők és a keresők is állandóan letiltották a holnapjukat emiatt, ezért döntöttek így. Biztosan csak figyelmetlen vagyok, de az úgy látom, nem szerepel a cikkben, mi lett az új név. (Reuters Canada)

Patti Smith írt egy könyvet "Just Kids" címmel a Robert Mapplethorpe-pal való kapcsolatáról. Az első, New Yorkban töltött napján találkoztak, és azóta is együtt voltak évekig, sőt kisebb megszakításokkal Mapplethorpe haláláig. A kezdeti időkben olyan szegények voltak, hogy gyakran az utcán aludtak, és az első művészeti lépéseket is együtt tették meg. Biztos jó könyv, lehet, hogy meg kéne venni. A linket követve a kapcsolódó rádióműsort is meg tudjátok hallgatni. (NPR)

Egy nagynevű művészeti alapítvány, a Julia Rotschild tönkrement, ráadásul hónapokig eltűnt a világ szeme elől. Vezetője azzal védekezik, hogy eltört a nyaka, és kórházban volt. Sokan viszont azt gondolják, hogy a pénz fogyott el. (The New York Times)

Nagy iramban elkezdték hamisítani Frida Kahlo munkáit. Az első adag olyan sikeres volt, hogy most kijöttek egy másodikkal. Akit átvertek, viszont nagyon hisz az igazában, úgyhogy megy a vita az anyag valódiságáról. (Independent)

Az egyes amerikai városok adókedvezményekkel harcolnak azért, hogy a nagy cégek székhelyeiket oda vigyék át. A kutatások szerint a non-profit szervezetek és különböző intézmények járnak ezzel a legjobban, mert a jól fizetett munkatársak szívesen adakoznak. Most nem vonnék párhuzamot a magyar helyzettel, ha nem gond. (Miller-McCune)

A Guardian újságírója összegyűjtötte, hogy mely kortárs arab regényeket érdemes elolvasni. (The Guardian)

Szépen és okosan megírt publi arról, hogy a környezettudatosság új vallássá kezd alakulni. (The Chronicle of Higher Education)

Az oroszok szerint az Avatar sztorija egy orosz testvérpár, Arkady és Boris Strugatsky science-fiction regényeiből lop. Például az orosz verzióban is Pandora a bolygó, és nave a lények neve. De a még élő Boris nem gyanúsítgatja Cameront. Megteszik helyette az újságírók. (The Guardian)

Az 530 dollárba kerülő La mere nevű krém gyártási költsége 40 dollár, és nem tartalmaz különleges alapanyagokat. Ha esetleg el akarnátok csábulni. (Jezebel)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr481676582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása