Critical Miss

Twitterezni a távirányítóval?

2010. április 12. 07:51 - Critmiss

Még mindig nem vagyok róla meggyőződve, hogy az emberek úgy fognak Twitterezni és Facebookozni tévénézés közben, ahogyan azt az IPTV-ben nyomulók ma elképzelik, ennek ellenére elgondolkoztam azon, mi történne a hüvelykujjunkkal egy érdekesebb Twitterparti után. Nem tűnik túl üdvözítőnek a dolog.

Láttam ugyanis egy demót, amiben a tévéző és egyben a barátaival élőben recepteket és üzeneteket cserélgető alany egy a normál méretű távirányítónál ugyan nagyobb, de lényegében ugyanolyan logikával felépített cuccal próbálkozott.

Mit ne mondjak, nem volt túl meggyőző. El tudom képzelni azt a tempót, amivel beviszel egy üzenetet, még ha az mondjuk 140 karakterből is áll.

Arról most nem is beszélünk, hogy a hagyományos tévénézéshez kell egy bizonyos távolság ahhoz, hogy ne tegye tönkre a szemed, míg a közösségi örömködéshez és olvasáshoz igencsak fel kell nagyítani a tartalmakat, hogy a dolog élvezhető legyen - nem mindenki sasszem, ugye. Ezt hogyan tudják a jelenlegi felállásban megoldani?

Visszatérve a távirányítóhoz: én ezt úgy tudom elképzelni, hogy az egész egy touch screenen történik, ahol válthatsz a funkciók között, de persze hibrid lehetőség is van. Tehát van tévénézős gombkiosztás, és van social networkinges és akár kevert nézet. Sőt, a touchscreenen is el tudod olvasni az üzeneteket, plusz be tudod állítani, hogy csak azon látsszanak. Hogy mondjuk a férjedet ne zavarja Baló György követésében, hogy a szerinte idióta barátnőd hogyan süti a lasagnát.

Persze ez irtó költséges, de az ilyen tablet-típusú eszközök terjedésével már nem is annyira távoli jövő. Addig viszont LOL! kategória, amit ezekkel a távirányítókkal próbálnak eladni nekünk.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr201910872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodzasfanta 2010.04.12. 14:37:55

xbox-on ez mar mukodik

Madalina Rita 2010.04.12. 15:05:33

@bodzasfanta: Jó hír! Akkor már csak el kellene terjednie.

bodzasfanta 2010.04.12. 17:14:59

@MadalinaRita: januarig 40 millio darab az egesz vilagon

Madalina Rita 2010.04.12. 17:32:19

@bodzasfanta: Azt gondoltam, de a posztban leírt felhasználás jóval többet feltételezne. :) És nem XBOX formájában.

Critmiss 2010.04.12. 22:28:17

@bodzasfanta: Asszem wii-n is van ilyen, de nem értek ezekhez.
süti beállítások módosítása