Critical Miss

A holnapi programod

2010. április 29. 07:28 - Critmiss

Általában a New Tech Meetupra megyek el, de most hogy a Kinóba, és péntek délután hétre tették át a Design Meetup időpontját, várhatóan már gyakrabban fogok ott megfordulni - lehet, hogy holnap is.

Ha valakinek még nem lenne meg, mi ez: öt percben lehet előadni, mit csinálsz és miért, utána pedig a közönség kérdéseire kell válaszolni. Általában öt-hat előadó van, körülbelül egy órán át tart egy alkalom, és természetesen sörözés követi.

A Meetupok gyakran sokkal hasznosabbak, mint a hagyományos konferenciák, amik ráadásul egész naposak. Nagyon jók arra, hogy az éppen aktuális, legújabb témákat illetően képbe kerülj, ráadásul első kézből kapd meg az információkat.

Nos, a legközelebbi Budapest New Tech Meetup május első szerdáján, ötödikén lesz a Dürer kertben, a Design Meetup pedig holnap, hétkor a Kinóban. Hogy még kattintanotok se kelljen a programért, tessék:

Alberto Vasquez es Lőrincz Dàniel -igendesign.wordpress.com
A 'Flow' fantázianevű bambusz lámpa egy egyetemi tervezésből indult. A tervezés során a kolumbiai tengerpartok egy komoly problémáját szándékoztunk megoldani. A nappal forgalmas tengerpartok éjjel a közvilágítás hiánya miatt elhagyatottak és veszélyesek, mivel az elektromos hálózatot nem lehet a partig elvezetni. Célunk volt továbbá, hogy szembe menjünk a designban megfigyelhető trendekkel és egy valóban öko-terméket hozzunk létre.


Barcza Dániel
A klímaváltozás és a hozzá kapcsolódó környezeti katasztrófák egyre gyakoribb humanitárius kríziseket okoznak a világban. Miben segíthet a humanitárius desing és építészet? Az előadás a MOME első klímavédelmi workshopjának eredményeit mutatja be.

Téreltérítés Munkacsoport - Dobi Dóra és Horváth Olivèr
Belvárosi Szmogreduktor > algafiltrációs biokatalizátor

A Szmogreduktor egy Buckminster Fuller-féle geodéziai dómban, alga-tenyészettel működtetett légtisztító állomás, amellyel a Téreltérítés Munkacsoport a Blaha Lujza tér környezeti helyzetére és városi térként való használatára reflektált, a Placcc Fesztivál keretében. Bemutatjuk az utat a nemzet csalogányától a Magyar Algáig.

Pais Panni - www.paispanni.blogspot.com
Tükörben a Világ - Kiállítás az emberi természetről és a fenntartható fejlődésről
Mire van szüksége egy emberi lénynek? Egy korty vízre, betevő falatra, szerető ölelésre, biztonságos közegre, szabadságra... Hogy az ember milyen módon oltja oly sokféle szomját, hatást gyakorol a természetre és társai életére. A kiállítás egy felfedezőút. A látogatók, miközben kitekintenek a világra, saját magukat is megpillanthatják a tükörben. Mik az alapvető igényeim? Hogyan tudom ezeket kielégíteni anélkül, hogy a bolygó túlélését és az emberi jogokat veszélyeztetném?
A kiállítás alkotói a Cellux Csoport (alapötlet, tartalom, design, kivitelezés) és a Zöld Fiatalok Egyesülete(tartalom, oktatás).

Pataki Erika - retextil.shp.hu/
A Retextil Alapítvány második alkalommal, hagyományteremtő céllal országos ökodesign pályázatot hirdetett meg a tavalyi sikeres "RERUHA - Gondold újra a ruhatáradat!" című pályázati felhívás folytatásaként együttműködve a Perspektíva Összművészeti Egyesülettel. A versenyre Az országos pályázati felhívás és verseny témája/célkitűzése recycling art alkotások létrehozása. A felhívás célja a mindennapi élet hulladékainak kreatív újrahasznosítása, ezáltal annak bemutatása, és tudatosítása, hogy számos feleslegesnek tekintett dolog visszaforgatható, hasznosítható.


 


Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr941949090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása