Critical Miss

Miszcellánia 65.

2010. augusztus 28. 07:02 - Critmiss

Miszcellánia is back! Egyelőre legalábbis így tűnik, ráadásul nem az eheti hírekke. De jókkal! Na nézzük:

Ebben a cikkben egy egész teljes amerikai dalszövegírói körképet kaptok, benne például a Single Ladies írójának sztorijával. A legérdekesebb azonban a Sony fizetett dalíró-csapata, ahol rendes kilenctől-ötig tartó munkaidőben gyártják a slágereket. (Wall Street Journal)

Ez egy érdekes áttekintés arról, hogy ki milyen okból használt álnevet pályafutása során. Kortárs és klasszikus írókról egyaránt szó esik, így például megtudhatjátok, hogy Sylvia Plath első könyvét álnéven adta ki, mert félt anyjának reakciójától. De Doris Lessing is írt két könyvet Julia Somers néven, csak hogy megnézze, hogy az egyébként sikeres stílus és a témák átmennek-e a szűrőn ismeretlen szerző esetében. A saját kiadója visszautastotta a kéziratot, a könyvről keveset írt a sajtó és rosszul alakultak az eladások is. (Washington Post)

Amíg nem tisztázódik, hogy Mel Gibson csak elképesztő tuskóparaszt vagy egy veszélyes állat, a bíróság megadta neki a láthatási jogot. Ez azért van, mert a jogrendszer már nem tesz különbséget a szülők neme szerint az ilyen ügyekben. Igaz, a jelen esetben a bíróság túlzottan tartotta magát a törvény betűjéhez, pedig a józan paraszti ész szerint a kisgyerek és az anyja simán lehet, hogy veszélyben vannak. (Slate)

Volt már hasonló sztori, mindenesetre úgy tűnik, ez egyre többször fog előfordulni: egy újabb kislány limonádéstandját kellett bezárni, most éppen azért, mert nem rendelkezett a 120 dolláros élelmiszerbiztonsági engedéllyel. Egy TV-műsorban is elmondta mindezt, videó a link mögött. (Jezebel)

Az amerikaiak egyharmada-negyede nem tud úszni. Közöttük nagy arányban képviseltetik magukat az afro-amerikaiak és az alacsonyabb jövedelműek. (Slate)

A kémsztori-filmek mázlija, hogy kémekről hallunk a hírekben, ráadásul a CIA ráerősít éppen az elhárításra. A cikk nagyon érdekesen mutatja be a kémek beazonosításának nehézségeit, hiszen irtó nehéz kitalálni, hogy akit lelepleztek, az tényleg ügynök-e és hogy kié. Szó van benne például egy kémelhárítóról, aki aztán teljesen begolyózott, de többen azt állítják, hogy ő maga volt kettős kém. (Slate)

Ha egyszer kórházba kerültél, nagy esélyed van arra, hogy nemsokára újra mehetsz vissza, ráadásul nem csak egyszer. Nem tudni pontosan, hogy ez miért van, illetve hogyan alakul ki, de az Obama-kormány kevesebb juttatást ad azoknak a kórházaknak, ahol a visszatérők aránya magasabb. Ezzel némi kalamajkát okozva, mert a helyzet nem ilyen egyszerű, viszont van ebben a gondolatban valami. (Slate)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr92175975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása