Critical Miss

A Facebook és az álláskeresők

2010. december 01. 07:08 - Critmiss

Eljutottunk oda, hogy tényleg mindenkinek Facebook oldala van, de minimum a tömegmárkáknak. Általában ilyenkor nem csak a termékeiket állítják előtérbe a cégek, hanem megmutatják, mennyire jófejek, milyen jó náluk dolgozni, mekkora menőség az egész. A dolognak sok esetben részét képezi, hogy kiteszik a legfrissebb álláshirdetéseiket, hiszen ingyen van, magas követőszámnál ráadásul hatékony.

Ilyenkor jön be a tucat önhitt user a képbe, mondván, hogy "nem válaszoltál, pedig méltóztattam beadni hozzád a CV-met". A sok ultraképzett és tehetséges ember választ akar, a lelkiismeretes social media manager meg mindegyiknek válaszol és újra elkéri az e-mail címét, csak azért, hogy aztán el lehessen küldeni ezeknek a tehetséges embereknek az elutasító levelet.

Mindig felmerül bennem a kérdés, hogy pont ilyen kényes témában honnan veszik ezt a sok önérzetet? Ráadásul miért gondolják jó ötletnek, hogy a reménybeli munkaadójuknál úgy indítanak, hogy besértődve rászólnak? Biztosan jó pont, mi?

Kevesebb önbizalmat, emberek.

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr652451255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hettie · http://www.hettie.nolblog.hu 2010.12.01. 13:56:38

én nem szóltam be annak, aki nem válaszolt, de szerintem a feedback mindig jól jön azz állákeresőknek. Akkoris, ha csak két mondat.

Critmiss 2010.12.01. 15:45:26

Valami automatizált cucc jól jön, meg ha még ember is írja a levelet, az tényleg szuper, de egyáltalán nem gondolom azt, hogy ha nem feleltem meg az elvárásoknak, ez feltétlenül szükséges is.

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2010.12.02. 10:09:03

Sajnálatos módon a páromat elbocsátották leépítés miatt cirka 2 hónapja, és azt kell mondjam hogy az elmúlt 2 hónapban kiküldött sok sok CV-re egy automata levelet sem kapott, és hidd el, a mai világban, egy automata üzenetnek is hatalmasan tudnának örülni szerencsétlen álláskeresők

Rabbit · http://rabbitblog.hu 2010.12.02. 13:28:21

szerintem a visszajelzés egy tök alap dolog, még ha automatikus válasz formájában történik is. normális esetben pedig a folyamat végén küldenek mindenkinek egy levelet, hogy betöltötték az állást. ez a korrekt, normális eljárás sztem. főleg ott, hogy egy ezért fizetett cég be van vonva a folyamatba.

WorthyGirl 2010.12.02. 14:11:52

a cégek részéről alap lenne, hogy visszajeleznek a szerencsétlen jelentkezőnek, nem is csodálkozom, hogy van, aki képes "beszólni" nekik...

Critmiss 2010.12.03. 09:10:25

Ne értsetek félre, tényleg jó, meg kell, de az egyszerű butaság, ha valaki még utólag beszól annak a helynek, ahol egyébként dolgozni szeretne.
süti beállítások módosítása