Critical Miss

Miszcellánia 67.

2010. december 06. 07:03 - Critmiss

Elkezdtek újrafordításokat megjelentetni, szóval most más megközelítésben olvasható a Dr. Zsivágó, Anna Karenina és társai. A Boston.com újságírója utánajárt a dolognak, és azt találta, amit mi és valószínűleg ő is rögtön feltételeztünk: csupán a pénzszerzés dominál, nem szakmai vagy minőségbeli megfontolások. (Boston.com)

Urbanisták, szociológusok, történészek és más bölcsészek esszéiből állítottak össze egy kötetet a WC-ről, a Salon pedig interjút készített egyikükkel. Váó! (Salon.com)

Egy sok neves egyetemet megjárt Telegraph-blogger szerint az online egyetemek le fogják nyomni a hagyományos intézményeket, mert az utóbbiakban egyszerűen kevés jó tanár tanít és csak megy az idő feleslegesen. Az online eszközöket használó egyetemisták viszont tényleg a legjobb előadókat nézhetik meg, és ugyanúgy van lehetőségük a velük való interakcióra. Szerintem az emberek lusták és mindig szükség lesz személyes, élő kontaktusra, hogy megmozgassák az agysejtjeiket. Azzal a kijelentéssel mondjuk egyetértek, hogy aki tanul az egyetemen, az valószínűleg magától teszi, nem pedig külső kényszerre vagy motivációra. (Telegraph)

Egy antropológus szerint a kommunikáció, az eszközhasználat és az állatok háziasítása mellett az állatok családtagként való kezelése a negyedik olyan elem, ami emberré tesz minket. Érdekesség, hogy az USÁ-ban az embereknek csupán a 37 százaléka nem rendelkezik háziállattal. A többség beszerez valamit, főleg azért, mert úgy gondolják, hogy az jó a gyereknek. A kutatások szerint egyébként ez valószínű, bár nem egyértelmű a kauzális kapcsolat például az állattartás és az empatikusabb jellem között. Lehet ugyanis, hogy egyszerűen az empatikusabb gyerekek szeretnének állatokat. (Seed)

Az Art Basel Miami már jóval kisebb tömeget vonzott és alábbhagyott a zsizsegés annak ellenére, hogy a képzőművészetbe újra elkezdtek befektetni és az aranyhoz hasonló biztonságot tulajdonítanak neki. Míg korábban a műgyűjtők (illetve megbízottaik) 9:30-kor ott toporogtak a bejáratnál, hogy gyorsan berohanjanak vásárolni, addig ma már tök kényelmesen be lehet járni a helyet. Ennek egyetlen előnye van: az intézményeknek is van esélye a gyűjteményeik gyarapítására. (The New York Times)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr892494001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása