Critical Miss

Miszcellánia 61.

2010. február 13. 19:38 - Critmiss

Átlagban heti két indie könyvesbolt zárt be 2009-ben az Egyesült Királyságban. (The Guardian)

Ravi Shankar elindít egy zenei kiadót East Meets West Music néven. Egyébként április hetedikén lesz 90 éves, és lényegében 70 éve van színpadon. (CNN Go - Ázsiai béta verzió)

Egy chicagói festő Twitteren jelenti be, hol fogja hagyni a képeit. Így lettek követői, megbízásai és vásárlói is, de a kurátorok szkeptikusak. (The Chicago Tribune)

Az unalom - ha nem is öl -, nagyon káros lehet az egészségre, úgyhogy érdemes figyelni, ha konstans módon jelen van az életetekben. (Discovery News)

Lindsay Lohan háza tele van irtó drága kacatokkal, ezeket most egy reality műsoron keresztül kiválogatták, és rendbe tették a házat is. Eredetileg azt emlegették, hogy a cuccok eladásából befolyt összeget jótékony célokra fogják fordítani, de most elindítottak egy site-ot Lohanhouse néven, és nem említik sehol, mit csinálnak a bevétellel. Ráadásul szégyenszemre rosszul írták szegény Marc Jacobs nevét is az egyik kabátnál. (Jezebel volt, de bezártam, szóval itt az eredeti)

Kitűnő esély néhány ritkaság megvásárlására: a csődbe ment Polaroid kb 1200 darabos kollekcióját júliusban elárverezik. 7,5-11,5 millió dolláros bevételt várnak, és az egyik hitelező cégnek utalják át. Az aukciót sokan ellenzik, mert a művészeknek korábban azt az ígéretet tette a Polaroid, hogy az általuk készített alkotások mindig a kollekcióban maradnak, és szabadon lehet majd tanulmányozni őket. (Bloomberg)

Ha valakit érdekel egy Zero nevű gyűjtemény aukciójának váratlan sikerével kapcsolatos spekuláció, itt megtalálja. (The New York Times)

Az Origo Techbázis cikke után pedig itt egy újabb írás a professzionális videójátékosokról önvallomás formájában. (Edge)

Találtak egy hullát annak a háznak a telkén, ahol Christian Bale lakott a Terminátor forgatása alatt. Az áldozat feleségét gyanúsítják. (TMZ)

A Slate újságírója szerint a Closer a legrosszabb randifilm. (Slate)

Egy japán tinédzser lány írt egyháromrészes könyvsorozatot valami farkasfiú(!)ról a mobilján, és 110 ezer példányt adtak el belőle. (Jezebel)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

Mennyibe kerül Beyoncé?

2010. február 10. 07:09 - Critmiss

Míg egyes márkák (pl. Marc Jacobs) nem engednek hírességeket az első sorba a divatbemutatóikon, addig másik éppen rájuk vadásznak. Hogy tutira eljöjjenek, sok-sok pénzt fizetnek ki nekik. A Fashionista kiderítette, mennyi is az a pénz. Lássuk a tarifákat:

A-Listások
Rihanna ($100,000 vagy több)
Beyonce ($80,000-$100,000)
Mary Kate and Ashley Olsen ($80,000 egyenként)
Julianne Moore ($60,000)
Maggie Gyllanhal ($60,000)
Chloe Sevigny ($60,000 vagy több)
Jennifer Lopez (kb 2005: $80,000; kb 2010: $30,000)
Lindsay Lohan (kb 2006: $60,000; kb 2010; nem hívják meg)
Colin Firth (pre-A Single Man: $5,000; poszt-A Single Man: $15,000)

B-Listások
Blake Lively ($50,000)
Leighton Meester ($40,000)
Hillary Duff ($40,000)
Más Gossip Girl szereplők ($25,000 fejenként)
Jared Leto ($25,000)
Cliven Owen ($10,000)
Kristen Bell (nem fizetik külön, de a repjegyét, sminkjét és ruháját állják)

C-Listások

Kim Kardashian ($35,000-$50,000)
Amanda Bynes ($25,000-$30,000)
Eliza Dushku (nem fizetik külön, de a repjegyét, sminkjét és ruháját állják)

D-Listások

Paris Hilton (ingyen, ha egyáltalán meghívják)
Jersey Shore szereplők (nem hívják meg)
America’s Next Top Model győztesek (ingyen)

Érdemes megnézni, hogy Paris Hilton és hasonló társa, Kim Kardashian már nem kívánatos vendégek, ahogyan Lindsay Lohan sem. Jennifer Lopez ára is jócskán lecsökkent, a férfiaknak meg nagyon keveset fizetnek. A kedvencem, Clive Owen csak 10 ezer dollárt kap. Ez a tizede Rihanna tarifájának. Nem rossz!

Szólj hozzá!
Címkék: amerika divat trend

Fábrynak muszáj jobb oldalt ülnie

2010. február 08. 07:18 - Critmiss

Ezt nagyon jól megtanulta Kovács Kristóf, amikor az amerikai beszélgetős show-kat importálta Magyarországra. Ha megnézzük, valamennyi sikeres műsorban ez volt a felállás: sztár a képernyő bal, műsorvezető a jobb oldalán (David Letterman, Jay Leno, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel, Jon Stewart, Stephen Colbert esetében például).

Hogy miért van ez így? Mert aki a jobb oldalon ül, hatalmat sugároz. Ez elvileg a mi nyugati kultúránkból fakad, hiszen balról jobbra olvasunk, elvileg így nézzük a TV-t is. Ha mindezt még megtámogatjuk egy emelvénnyel (és megtámogatjuk), akkor aztán lehet a vendéged Madonna, te akkor is erősebbnek tűnsz.

Az is fontos, hogy a vendég balról érkezzen. Akik ezeket az alapszabályokat nem tartották be, nem is lettek sikeresek, legalábbis a Slate Explainer szerint. Vajon mi lesz Hajdú Péter műsorával? Ő a bal szélen ül. :)

Egyébként szerintetek nem ciki, hogy van vagy öt ugyanolyan műsor? Oké, van különbség, mert például David Letterman irtózatos, de mégis fura lehet klónműsorban vagánykodni.

Szólj hozzá!
Címkék: média amerika trend
süti beállítások módosítása