Critical Miss

Ha felforr a teavíz

2011. január 14. 07:53 - Critmiss

Nagyon fontos kérdésben szeretnék tippeket kapni tőletek. Ezen áll vagy bukik, hogy jó fej vagyok-e vagy sem, illetve hogy hogyan lehetnék az. A lényeg, hogy észrevettem: többféle stratégiát lehet követni az irodai teavíz felforralásával kapcsolatban.

Az egyik, hogy valaki sok vizet forral fel egyszerre, hogy az utána érkezőnek ezzel már ne kelljen foglalkoznia. Igenám, viszont az emberek többsége tök figyelmetlen és bizalmatlan, ráadásul észrevettem azt a perverziót, hogy csakis teljesen felforralt, lobogó vizet hajlandóak ráönteni a teafilterükre. Ebből következik, hogy állandóan kiöntik a vizet, amit találnak, majd újratöltenek. Ezért lehet, hogy annak a csoportnak van igaza, melynek tagjai épp csak annyi vizet forralnak fel, amennyire nekik szükségük van.

Melyik a gazdaságosabb, felelősebb, jófejebb hozzáállás? SOS!

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr892571108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

betonpanda 2011.01.14. 12:02:27

igaz, nem munkahelyen, de ha még aznap van, simán újraforralom a benne lévő vizet, másnap meg a maradék vízzel öntözöm a növényeimet.
munkahelyre: csak, amennyi kell.
de egyébként ez tök hülyeség, hogy kiöntik, hát mi baja lenne annak a víznek két óra alatt.

Critmiss 2011.01.14. 12:55:53

@betonpanda: Hádenem? Szerintem is ez a helyzet. Mindenesetre meg kell, hogy dicsérjelek a környezettudatos életmódodért. :D

Csáki István · http://www.csakiistvan.hu 2011.01.14. 13:35:33

Én kiöntöm a forralóban lévő vizet, mert a fémről ami ugye benyúlik a vízbe, apró kis bigyók szennyezik a vizet, na most ha nem muszáj dupla adagot nem innék meg belőle :)

Tegnap is olyan "koszos" vizet öntöttem ki hogy jujj.

Critmiss 2011.01.15. 18:19:10

@Csáki István: Nem szeretném tönkretenni a lelki békédet, de szerintem egyébként is koszos vizet iszol. :)
Na mindenesetre akkor úgy néz ki, hogy akkor inkább kevesebb vizet forralok fel.

Köszi!!

jadviga79 2011.01.20. 09:42:28

A több napig ázott vízben simán lehet látni úszkáló vízkődarabkákat és koszt. Szóval elég rendszeresen kell vízkőtleníteni a forralót. Nálunk többnyire úgy megy a dolog, hogy ha valaki forral, akkor megkérdezi a közvetlen kollégákat, hogy kérnek -e vizet MOST. Ennek megfelelően az illető annyit forral, amennyi éppen szükséges. :)
A nescafé és egyéb fura capucchino porok amúgy sem oldódnak már kihülőfélben lévő vízben, a Milford teák szintén nem érik el a százas hatást. Eddig ez a stratégia bejött, a jófej skálán ezzel a hozzáállással kb. mindenki 100 %-os értélekelést kapott. ;)

Critmiss 2011.01.20. 20:16:46

@jadviga79: Persze, azért nem is napos vízre gondoltam, de olyannál, aminél még lehet érezni, hogy meleg a vízforraló... érted.

A körbekérdezős tipp teljesen jó, egyszer kipróbálom. :)))))

parfümblog · http://parfum.blog.hu 2011.02.01. 19:50:25

Irodában: én csak annyi vizet forralnék, ami nekem kell...teához frissen forralt víz kell, állott, csökkent hőm.nem jó:) És valóban kiöntik a fizet nálunk is, "ki tudja" alapon...szóval irodában elég egy kortyot forralni

Otthon: sosem tudom kiszámolni a víz mennyiségét, ezért ha marad, azt még az adott napon simán felforralom még egyszer, ha másnapra is marad, megy a konyhai virágokra.
Utóhatás: gyönyörűek a díszpaprikák!!:)))
süti beállítások módosítása