Critical Miss

Miszcellánia 73.

2011. február 11. 07:27 - Critmiss

Már egy-két éve írtam egy ötlet kapcsán, hogy a sportolótest jelenthetne igazi motivációt a fogyásra és a testmozgásra. Ezt számomra igazolja ez a cikk a fitnesz-modellekről, ahol sorra veszik azokat a szempontokat, amikre egy fotózás során figyelni kell. Nem keresnek olyan sokat, de nem hallani olyan sztorikról sem, mint amik a Vogue és társai kapcsán már általánosak, miszerint az ilyesmiért jó, ha egyáltalán pénzt kap a feltörekvő modell. Ráadásul a mostani fitnesz-modellek még épp egy nagy kontentrobbanás előtt állnak, hiszen nemsokára eljön a videók ideje. Így ha valaki jól néz ki és emellé még helyesen is tudja kivitelezni a gyakorlatokat, szép karriert futhat be. (Slate)

Imádom a Slate Explainert! Most azt tudhattuk meg, hogy miből él egy mai maffiózó. Az alapok továbbra is megvannak, de egyre több új módszer, sőt új terület is megjelenik. Nemrég 125 amerikai maffiózót fogtak el, és ennek kapcsán lehet tudni, hogy nekik például a prostitúció szervezésében a Craigslist volt nagy segítségükre, online szerencsejátékokban pedig costa-ricai szerverek. A legdurvább viszont, hogy a szicíliaiak meg a szélenergiára vetették rá magukat és nyúlták le az EU-t. Így már érthető, miért az olasz berendezések a legdrágábbak. (Slate)

New York új taxikat szeretne, a pályázaton három típust választottak ki. A helyiek ki vannak akadva, és a civilek próbálnak újabb terveket a döntőbizottság figyelmébe ajánlani. Itt lehet megnézni őket. Az első tisztára Total Recall.

Nemrég volt egy nagy Gauguin kiállítás a Tate-ben, de a látogatók nagy része teljesen fel volt háborodva, mert hatalmas volt a tömeg és alig lehetett valamit látni. Mit szóltak volna mondjuk a Van Gogh-hoz? A cikk végén egyébként van egy jó mondat. Az ottani nemzeti galéria vezetője azt mondta, hogy nincs baja a népszerű kiállításokkal, inkább azokkal, amiket elsődlegesen úgy alakítanak ki, hogy népszerűek legyenek. (The Guardian)

Engem meglepett a hír, hogy a játékeladások nagyot zuhantak amerikában. Egyedül a kiegészítők és a Kinect az, ami most durván jó eredményeket hoz, de például a Wii decemberben 38 százalékos esést produkált. Szakértők szerint muszáj lenne levinni az árakat, mert jelenleg csak ajándékba vesznek ilyesmit az emberek, annyira drágák. (Los Angeles Times)

Ha nagyon büszkék akartok lenni, akkor olvassátok el ezt a Telegraph-os blogbejegyzést arról, hogy Liszt alkotta meg a modern zenét. (Telegraph)

4 komment
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr242622554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bodzasfanta 2011.02.11. 12:02:33

csak a jatekos reszhez hozzaszolva.
1.
a jatekipar oriasi biznisz es az osszesitett eladasi mutatok eltakarnak olyan dolgokat, hogy pl van olyan jatek (cod black ops) ami egy nap alatt hozott 360 millio dollart, 5 nap alatt pedig 650-et. gondolj bele mikor lesz ilyen film? meg a harry potter vagy az avatar sem tudott ilyen beveteli mutatokat produkalni.
szoval lehet ossszessegeben csokkennek a bevetelek (ahogy a filmeknel is) de egy-egy fejleszto es studio durvan tud kaszalni.
2.
az osszes jelenlegi generacios konzol 4-5 eves. semmi meglepo nincs benne, hogy csokkennek az eladasok. aki akart mar vett egyet.
es valoszinuleg a jovoben nem is fog novekedni, de nem is lesznek uj konzolok, az meg egy par ev

bodzasfanta 2011.02.11. 12:06:04

irtam kommentet de elveszett, nem irom le megint ):

bodzasfanta 2011.02.11. 12:06:42

gyulolom a blog.hu kommentrendszeret, mondtam mar :D

Critmiss 2011.02.11. 14:22:44

@bodzasfanta: Nem csodálom, nekem is csak másodjára jelent meg a kommented itt.

Mindenesetre nagyon köszi a kiegészítést, így sokkal érthetőbb az egész.
süti beállítások módosítása