Critical Miss

Miszcellánia 51.

2009. november 08. 07:10 - Critmiss

Ma rövid szöszökben mondom el.

Elérhetővé tették Van Gogh magánlevelezését angol nyelven. (LATimes blog)

Mindenki ismer többdiplomás, mégis sültbuta embereket. A New Scientist elvileg elmondja, hogyan lehetséges ez. (New Scientist)

Liv Ullman azt állítja, hogy Woody Allen és Ingmar Bergman soha nem beszéltek egymással. Ehhez képest Woody Allen azt mondja, hogy sokat beszéltek személyesen és telefonon egyaránt, bár valóban nem Bergman házában. (NY Times blog)

Ha már Woody: onnan tudhatod, hogy saját megítélése szerint jó filmet hozott-e össze, hogy egyszerű, vagy agresszív címet adott-e neki. (New York Magazine)

A Slate szerzője szerint a berlini fal leomlását néhány vállrándításnak és fel nem vett telefonoknak köszönhetjük. (Slate)

A Transformers és a G. I. Joe után Jem jön a mozikba. Muhahahaaaa. (Jezebel)

Nagyon szimpatikus: "Who said that musicians have to be millionaires? Who made this a rule? We don't need that much money." Joss Stone. (Mirror)

Brit tudósok rulez: jót tesz a kognitív képességeinknek, ha rossz a hangulatunk. Ha valakinek baja van, akkor ugyanis analizál, mérlegel, stb. Ezzel szemben ugye egy boldog ember konkrétan magasról tesz a világ nagy dolgaira (ezt már én teszem hozzá). Ennek ellenére ez az egész olyan hülyeség, mint az, amikor kitalálják - gondolom sok pénzért -, hogy a kevés alvás csökkenti az IQ-t. (Jezebel)

Az orosz irodalom feléledt, legalábbis így látja most a Financial Times. (FT)

A Wal-Mart és az Amazon látszólag árháborúba keveredtek, de valójában nem egymással, hanem az offline könyvszektorral harcolnak. (New Yorker)

Egy nő feljelentette saját magát ittas vezetésért, gondolom ittas vezetés közben. (Jezebel)

2 komment
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr691506767

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Összenő, mi összetartozik 2009.11.09. 08:15:02

20 évvel ezelőtt a német volt a világ legboldogabb népe. Előtte ez ritkán adatott meg nekik, azóta se nagyon, de azok a napok igazán róluk szóltak. A Berlini Fal leomlásával – mely a majd egy évvel későbbi német újraegyesítéssel teljesedett be &n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

O'Seamus · http://www.hhanuman.blogspot.com/ 2009.11.08. 10:39:54

jhajj a sokdiplomás kősötét emberek...:) egyébként ez az "is George W. Bush stupid?" dolog most valami vírusként járja körbe a netet, már sokadik helyen látom viszont és nem tudom a forrását de nagyon jó:D
//javaslat: számozd a Miszcellániákat (1-2-3...125), érdemes, nagyon ott van a műfaj:P

Critmiss 2009.11.08. 11:55:49

@O'Seamus: Igazad van, most az ajánlott bejegyzések mutatják a legjobban, mennyire szükség lenne rá. Lehet, hogy ma nekiállok.
süti beállítások módosítása