Critical Miss

Szeeeegény Salma Hayek!

2009. április 26. 07:10 - Critmiss

Jól meghackelték Salma Hayek mailboxát. Ráadásul nem is volt nehéz dolga az elkövetőknek, mert a születésnapi dátumot és az egyik legsikeresebb filmjének címét kellett megadniuk.

Úgyhogy kiderült, aminek kellett: Salma Hayek alapvetően egy gazdag, de hétköznapi nő a miénkhez hasonló napi ügyekkel. Persze mindegyik "kicsit" nagyobb ügy, mint amivel nekünk valaha foglalkoznunk kell egész életünkben, de örüljünk ennek inkább. Ki szeretné, ha Fatih Akim visszautasítaná, miután hetekig próbálta elérni mailben és telefonon - hiába?

Persze van vidámabb oldala is az életének: a Balenciagától és a Stella McCartneytól próbálgat ruhákat és sofőr/testőr várja a reptéren.

Üdítően hétköznapi infó, hogy sok app-ot tölt le az iPhone-jára (pl. a Pandorát!) és egyébként meglepő módon Mac-et használ. Egyáltalán nem néztem volna ki belőle.

Nade mostmár jobb jelszavakkal kell dolgoznia, az tuti.

1 komment

Miszcellánia

2009. április 25. 07:35 - Critmiss

Amíg nálunk Jeszenszky a Wired-től nyúl, addig a Times Online-ról egy napig le lehetett tölteni az Orange Prize egyik shortlistesének könyvét. Majd beszámolok róla. (Times Online)

Újra elindult egy Twitter-verseny: 140 karakterben kell elmondani egy-egy opera sztoriját. (The Guardian)

A Telegraph a Budget című rovatába betett egy Twitter-feedet, de nagyon hamar levették. Igaz, nem elég hamar ahhoz, hogy rengeteg negatív jellegű komment jelenjen meg ezzel kapcsolatban. (The Guardian)

Mindenki ismeri Susan Boyle-t, ha nem akkor nézze meg. A Washington Post divatkritikusa azt a kérdést boncolgatta, hogy fel kell-e turbózni a nőt vagy maradjon olyan, amilyen most? A válasz, hogy nem kell megváltoztatni, de ki kell polírozni - minden profi előadó elegáns, és úgy néz ki, ahogyan tőle telik. Ha nem hoznák rendbe ezt a Susant, akkor egy karikatúrává válna és eleve az lenne a dolog üzenete, hogy ő meg sem érdemli, hogy normálisan nézzen ki. Ez pedig nem lenne jó. (Jezebel)

Oprah inkább nem engedte adásba a Columbine-mészárlás kapcsán készült műsorát, mert az túlságosan is a gyilkosokra összpontosított. Jófejség. (Itthon egyébként még nem hallottam hírét az évfordulónak. Az USA-ban sok médium sorozatcikkeket készít erről) (Jezebel)

Ha már Oprah: miután megjelent a Twitteren, nagyon sokan kiborultak és egyesek szegény Ashton Kutchert büntették azzal, hogy blokkolták, mert miatta történt mindez. Én is unfollow-ra klikkeltem, mert már szétfloodolta az egész oldalt és nem győztem scrollozni. Botrány! (Jezebel)

Esély az esélylatolgatásra fiúknak: ha tudni akarod, milyen pasikkal járnak a topmodellek, nézd meg ezt. (Jezebel)

Egy nő teljesen komolyan megkérdezte a Slate tanácsadóit, hogy szerintük hogyan önkénteskedhetne a hároméves gyerekével. Csodálatraméltó módon tök korrekt válaszokat kapott. (Slate)

Szintén Slate-hír, hogy a szerkesztőség készített egy interaktív térképet, ami mutatja a foglalkoztatottság alakulását az egész USA-ra vetítve. Eszerint Minnesotában például elég rossz a helyzet. (Slate)

 

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

Lecke a Huffington Posttól

2009. április 23. 07:02 - Critmiss

A nagy kiadók utálják a Huffington Postot, meg a blogokat meg a Google-t és mindent, ami idéz tőlük. Igaz, a HuffPo (hű, de benfenntes vagyok!) túl sokszor teszi ezt. A Slate újságírója szerint azonban ha mást nem, egy igazán jó leckét kapnak a lapok, amit meg kellene tanulniuk: a HP azért is annyira sikeres, mert emészhetővé teszi, olvashatóvá rövidíti a mégoly színvonalas, de iszonyatosan hosszú és agyat igénylő publikációkat, ráadásul megspékeli az egészet egy egyedi hanggal.

Aztán még felsorolja, mit tud annyira nagyon:

- SEO-zik ezerrel

- totál aktuális videókat készít a legjobb pillanatokban

- rendszeresen frissíti a híreket

- nem irtózik a bulvártól a komoly politikai témák mellett

A cikk szerzőjének végkövetkeztetése szerint a cikkek eredete homályos és egyre homályosabb, bár az újságírói etikett megkívánja, hogy hivatkozzanak egymásra a kollegák. Azonban bejön a képbe az adott hír igazsága, ami fontosabb a hírversenynél - az a lényeg, hogy az olvasók hozzájuthassanak az információkhoz, a forrás másodlagos.

 

Szólj hozzá!

Válságrecept almával

2009. április 22. 11:34 - Critmiss

Nem tudom másképp hívni, még egyetemistaként találtam ki az alábbi basic receptet, ami például nagy mennyiségű fonnyadt alma humánus eltüntetésére és a csóró gyomor kitöltésére kiváló. Akkor is jó, ha nem ehetsz édességet, de mégis kellene valami finom.

A recept a következő: végy annyi almát, amennyit akarsz, hámozd meg és vágd kockákra. Tedd bele egy lábasba, a biztonság kedvéért egy kis vizet is önts rá, és várd a hatást kevergetés közben. Ha van otthon citrom(lé), azt is engedhetsz rá egy keveset és ha nagyon ki akarsz rúgni a hámból, rátehetsz mazsolát is. A fahéj az alap - cukor helyett kell, hogy íze is legyen. Mikor már veszített a térfogatából, biztos jó.

Egészségedre! :)

Nemrég készítettem ilyet, de nem túl esztétikus, úgyhogy inkább nem tettem fel képet. Mindenesetre én perverz módon nagyon bírom.

És hogy jobbfej legyek, leírom anyukám szintén költségkímélő, egyszerű és egészséges receptjét:

Zabpelyhes (ez a családon belüli neve)

- fél bögre zabpehely

- 1 csésze víz

- 1/3 csésze tej

- 1/2 kiskanál vaj (mokkás)

- csipet só

- közepes méretű alma

- fahéj

- mazsola

- barack

Elkészítés: a bögre vizet felteszem főni, aztán beleteszem a zabpelyhet, sót, aztán a reszelt almát, némi citromlé jöhet, mazsola, fahéj, cukor helyet bio almalé vagy sűrítmény.

Ezt egy-két percig főzöm, aztán jöhet a tej, a vaj. Első forrás után tálaljuk.

Főleg reggelire, meg futóknak jó. Meg ugye az említett válság idején. :I

 

Kieg.: Péter Anna is adott valamelyik nap válságtippeket, de bazira nem találom a linket.

Szólj hozzá!

Bloggerunió előzetes

2009. április 22. 07:09 - Critmiss

Stílszerűen a Föld Napján térünk vissza kommunikációs szempontból, legalábbis nekiduráltuk magunkat és szorgalmasan frissítünk ezután.

Az első új hír, hogy a Bloggerunióban is szereplő Afrikai-Magyar Egyesület nemrég kiküldte a második orvosdelegációját Kelet-Kongóba, és máris gyűjtenek a harmadikra, ami júniusban megy ki. Sok gyógyszerre és ehhez hasonlóra van szükségük, még multivitamin és gumikesztyű is jól jönne, szóval olvassátok el a részleteket.

 

Szólj hozzá!
Címkék: akcio bloggerunio

Mikor a csúnya a coool

2009. április 21. 07:36 - Critmiss

Ha az ID magazinon nőttél fel, istened Olivier Zahm és hánynod kell a Vogue-tól - legyen az akár olasz -, valószínűleg neked való a "Look at this fucking hipster" című blog. Ide küldhetik be a legkülönfélébb fura szerzetek a képeket egymásról és magukról.

Még nem sokat lehet látni a cuccból, mert eléggé új, de az tuti, hogy szókimondó, koszos és önironikus. Ez utóbbi nálam már félsiker.

Alkotói válságban szenvedő divattervezőknek, újdonságokra vadászó trendkutatóknak jól jöhet.

Oké, az olyan jellegű gyűjtések, mint a Hel-looks milliószor jobbak, de van ebben a blogban valami - még ha nem is túl szimpatikusak ezek az emberek és nem ezt fogom nézegetni éjjel-nappal.

Mondjuk ha nem vigyáznak, elég gyorsan befulladhat a dolog, még New Yorkban is.

Szólj hozzá!
Címkék: blog cool divat fura
süti beállítások módosítása