Critical Miss

Miszcellánijeeee

2009. május 17. 07:26 - Critmiss

Na nézzük, na nézzük a kétheti érdekességeket:

Obama rábólintott egy nyolc millió dolláros vasútépítési projektre - egy a spanyol AVE-hoz és gondolom a francia TGV-hez hasonló gyorsaságú vonatot akarnak útnak indítani. Mindeközben a Slate újságírója utánajárt, és kiderült, hogy mondjuk 1942-ben sokkal gyorsabbak voltak a vonatok, mint ma. Például New Yorkból Montrealba akkoriban kilenc óra volt az út, míg ma 12. Vagy 1934-ben Chicagóból Denverbe 13 óra alatt lehetett eljutni, ma ez több mint 18 lenne. Sok oka van a változásnak, például az, hogy a sínek nem bírnák a terhelést, a magasabb sebességhez egy 2015-ig bevezetendő biztonsági rendszerre lenne szükség, és egyáltalán: a vasút népszerűsége a harmincas évektől kezdve egyre csökkent - mindenki autóba vagy repülőre ült. Ezért aztán nagyon nem is fejlesztettek semmit, most az AmTrak fogja elérhetővé tenni a WiFi-t, ami azért nem annyira nagy szám azután, hogy egy busztársaság már régen bevezette. Egyébként nem csak ezen a területen volt visszalépés: a sürgősségi levelek szállítása sokkal bonyibb, drága és kevésbé hatékony lett, mint a régi szép vonatos időkben. (Slate)

Megtalálták ugye a világ legrégebbi szobrát, és szintén a Slate újságírója megnézte, hogy vajon élhettek-e az őskorban túlsúlyos emberek? A vadászó-gyűjtögető életmódot folytató törzseket végignézve arra jutott, hogy nem. A túlsúlyosság ugyanis 12 000 évvel ezelőtt jelent meg először, amikor elkezdődött a földművelés. Ekkor kezdtünk el több élelmet megtermelni, mint amennyit elfogyasztottunk. Egyébként pedig a korábbi évszázadokban és évezredekben egyes kutatók szerint azért is volt alacsonyabb az emberek testsúlya, mert több fertőzést kellett leküzdeniük, a lázas test ugyanis több kalóriát éget el. Szóval nem valószínű, hogy éltek az őskorban túlsúlyos emberek, de az előfordulhatott, hogy nagyon kerekded formákkal voltak egyes nők megáldva: van ugyanis a mai napig egy-két olyan törzs, ahol a nők feneke hatalmas és kerek egy fura elnevezésű jelenség miatt. (Slate)

Elképesztően bazihosszú publi olvasható itt arról, hogy igenis küzdjünk meg az új tartalmakért és várjuk ki mindennek a végét, plusz legyünk hálásak azért, ha valaki jó zenéket vagy filmeket stb ír és mi letölthetjük. Ha érveket gyűjtesz ahhoz, miért nem jók a spoilerek, érdemes elolvasni. (Wired)

Gondolom, ismeritek a léggitár versenyeket. Na, Kanadából elindult a légszex verseny. Nagyon népszerű. (Jezebel)

Kedvenc komikánk, Sarah Haskins kolleganőit, a Current TV újságíróit bebörtönözték Észak-Koreában, nemsokára meglesz az első tárgyalás. A vád, hogy illegálisan léptek be az országba és ellenséges terveik voltak - akármit is jelentsen ez. (Jezebel)

Hogy a szikhek is rendőrök lehessenek, golyóálló turbánok kikísérletezésén dolgoznak nagyban a brit tudósok. (Jezebel)

A Matthew Williamson cuccok megérkeztek a H&M-be tegnap. Nem annyira rosszak, mint elsőre gondoltam volna, kár, hogy nincs most pénzem.

Az USA-ban az Emma név letaszította a trónról Emily-t és már tíz éve Jacob a legtutibb férfinév. A Barack pedig egyre jön fel. Korábban Emmának szerettem volna hívni a jövendőbeli gyerekemet. Ma már nem. (Jezebel)

Új parfümöt dobott piacra Marc Jacobs!! A neve Lola.(Jezebel)

 

Emésszük a következő párosítást: Natalie Portman és Sean Penn. Adja E.T., hogy pletyka legyen! Asszonyverőt nem szeretünk ugyanis. (Jezebel)

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

Tényleg jó cucc

2009. május 16. 07:35 - Critmiss

Az életben nem hallgattam volna Jay Z-t, szerencsére a pasim valahogy leállt a hip-hopról, de így mixben nagyon klassz, annyira hogy ahogy látjátok, még posztot is írok róla.

Egy srác poénból összemixelte Jay Z-t a Radioheaddel, és nagyon nagy sikere lett. Ingyen le lehet tölteni mindet Jaydiohead néven, szerintem a Dirt off Your Android a legjobb. Fogyasszátok szeretettel!

Ui: Nem fogjátok elhinni, pár nappal később, hogy rátaláltam erre, Gwyneth Paltrow a sokat szidott hírlevelében is megemlítette ezt a gyűjtést. Egyébként az történt, hogy megkérte a legnépszerűbb DJ-ket és a barátait, állítsanak össze egy-egy playlistet nagy bulikhoz. A színésznő ezeket gondolta ki:

"You Only Live Once" – The Strokes
"Time to Pretend" – MGMT
"Let's Go Crazy" – Prince & The Revolution
"Paper Planes (DFA Remix)" – M.I.A.
"Someone Great" – LCD Soundsystem
"Strawberry Swing" – Coldplay
"Mr. Brightside (Jacques Lu Cont's Thin White Duke Mix)" – The Killers
"Keep The Car Running" – Arcade Fire
"Single Ladies" – Beyonce
"Wrong Prayer" – Jaydiohead (Jay-Z & Radiohead) 

Gabe Tesorieróé is egész jónak tűnik:

“House of Jealous Lovers” – The Rapture
“Paper Planes” – M.I.A.
“One More Time” – Daft Punk
“We Are Your Friends” – Justice
“What We Do” – Beanie Sigel, Freeway & Jay-Z
“Hey Ya” – OutKast
“L.A. Woman” – The Doors
“Feel Good Hit of the Summer” – Queens of the Stone Age
“Heartbeats” – The Knife
“Juicy” – The Notorious B.I.G.

Szólj hozzá!
Címkék: zene cool szuper

Luxuskérdés

2009. május 15. 07:22 - Critmiss

Ha autósan kezdődött a munkahét, miért ne ezzel fejezzem be? Egyébként csak elfelejtettem megkérdezni a következőt: ti bírjátok a luxusautókban a faborítást? Tudjátok: ajtó, műszerfal, sebváltó, kormány - mind egytől egyig fa, és pont a kivételes minőségű modellekben. Témában jártasok: lehet mást választani? Csak hogy tudjam, ha eljutok odáig, merre érdemes keresgélnem. :)

 

Szólj hozzá!
Címkék: design kérdés

Törvényekkel a boldogságért

2009. május 14. 07:36 - Critmiss

A boldogságkutatás eléggé gyerekcipőben jár, de egyes kutatók már odáig elmennek, hogy azt tanulmányozzák, hogyan kellene megváltoztatni a törvényeket annak érdekében, hogy több ember lehessen boldog?

Az a tapasztalatuk ugyanis, hogy az emberek nem igazán jól lövik be, mitől és mennyire lesznek boldogok vagy boldogtalanok. A feltevésük szerint viszont ha az egyes boldogságkutatási eredményeknek megfelelően a társadalmi előírások kicsit változnának, akkor mivel alkalmazkodnunk kellene hozzájuk, automatice boldogabbak lennénk. Ilyen lehet például, ha növelik a minimálbért, lazítanak a válási procedúrán, vagy növelik a sebességhatárt.

Példa a tévhiteink cáfolatára, hogy a lottóötöstől nem leszünk hosszútávon boldogabbak, ha pedig valaki visszafordíthatatlanul megsérül, mondjuk lebénul, nem lesz annyira boldogtalan, mint gondolná. És ki hinné, de az sokkal jobban kikészít minket, ha valamink fáj, vagy állandó zajnak vagyunk kitéve, mintha mondjuk elvesztenénk a látásunkat. Ehhez valamiért nem tudunk hozzászokni. Ugyanez igaz a hosszú, zsúfolt reggeli BKV-zásra is.

A boldogságkutatók szerint ezeket a jelenségeket meg lehetne fogni, majd a törvénykezésben is érvényt kellene szerezni nekik. Az ellenzők szerint viszont ennyire nem kellene előreszaladni, amivel kicsit egyet tudok érteni. Ugyanis felhoznak a célkitűzés pártolói a cikkben egy olyan példát, hogy a testi fogyatékkal élőknek hiába fizet az állam kompenzációt, attól nem lesznek boldogabbak - hiszen alapvetően az a gondjuk, hogy el vannak zárva a társadalomtól. (Aha. És akkor ezt hogyan oldanák meg?)

Felmerül az a kérdés is, hogy egyáltalán mi a boldogság? Az, amikor jó hangulatban vagy, vagy amikor általában véve a helyeden vagy? Mire optimalizáljuk a társadalmat? Jókedvre vagy általános jó közérzetre?

Szerintem gondolkozzatok még egy kicsit ezen, fiúk.

Ti pedig addig szavazzatok:

Szólj hozzá!

A kar, amely izgalomban tartja Amerikát

2009. május 12. 07:51 - Critmiss

Ha esetleg nem követitek Sarah Haskins munkásságát és tweet-jeit, akkor újdonság lesz számotokra a legutóbbi videója, amiben a pár hónapja dúló kar-őrületről beszél. Michelle Obamának ugyanis tényleg szép karjai vannak, és elég gyakran hord ujjatlan ruhákat. Még a hivatalos, überszexi first lady fotón is szabadon hagyta a karjait.

Ez ugyan az újságírókon kívül senkit nem érdekel (na jó, az emberek 49 százalékát nem), de ki lehet vele tölteni a műsoridőt, meg idővel gondolom el lehet majd adni vele fitness kazikat.

De nézzük inkább, hogyan mondja el mindezt Sarah:

 

Szólj hozzá!

Colour me brown

2009. május 11. 07:05 - Critmiss

Kerestem, kerestem, de úgy látszik az előző blogomban írtam arról, hogy barna autók kellenek az utakra (nem találom azt a linket sem, egyébként). Ugyanis a UPS csokibarna flottája szerintem elképesztő jól néz ki, meg egyszer az egyik új Toyota Yaris hirdetéséről hónapokig azt hittem, hogy barna autó van rajta. Nagyon tetszett, úgyhogy megörültem.

Aztán persze kiderült, hogy rosszul látok (micsoda meglepetés), ennek ellenére nem tettem le arról, hogy barna autókat szuggeráljak az utakra.

És tessék!! A Mercedes 2010-re tervezett egyik új modellje ugyanis nemcsak, hogy elérhető barna színben, hanem még azzal is hirdetik (asszem az Elle-ben). Nem mondom, hogy a kedvenc árnyalatom, de haladás.

A barna szín egyébként nem a kedvencem, pláne nem használati tárgyakon, de egy-egy autómodellhez nagyon passzolna szerintem. A csokibarna árnyalat meg pláne.

2 komment
Címkék: design cool
süti beállítások módosítása