Critical Miss

Critical Miss a Tumblr-en

2009. június 07. 07:24 - Critmiss

Elindítottam magam a Tumblr-en, idézem:

Ide tolom azt, amit egyébként GReaderben osztanék meg, többnyire vizuális cuccokra kell gondolni. Aztán meg fog itt jelenni az aktuális blogposztok és videók linkje is.

Szerencsétekre visszakötni, azaz az ottani posztokat itt megjelentetni nem tudom (egyelőre), szóval nem kell majd a sok frissítéstől visszahőkölnötök. :)

Kieg: Hát nem tudom, kezd egy kicsit blogosodni - szöveg is van benne, meg minden. Majd meglátjuk.

Szólj hozzá!
Címkék: blog

Miszcellánia

2009. június 06. 07:55 - Critmiss

Interjú Abbas Kiarostamival arról, milyen érzés számára, hogy Iránban, a szülőhazájában be vannak tiltva a filmjei. (Financial Times)

Kábé 23,5 millió lufi kell ahhoz, hogy egy ház úgy repülhessen mint egy rajzfilmben. De engedélyeztetni kellene. :) (Slate)

A Fehér Házban organikus kaját esznek, amit részben a hozzá tartozó földeken termesztenek és erről nagyon szívesen és sokat nyilatkozik Michelle Obama. Ennek aztán abszolút eladásnövelő és szemléletformáló hatása van. Természetesen a kritikus hangok nem várattak magukra és rögtön jöttek a támadások. Mert sose jó semmi se sehogy se. :) (Slate)

Nemsokára biztos itthon is látható lesz a Brüno. A premier apropójából Sascha Baron Cohen látható Brünóként a brit Marie Claire címlapján. Na és ami benne van! Brüno megírta a divat ABC-jét. Egy-egy példa:

L is for "Little black child... thanks to Madonna... it's zis season's vardrobe essential."

S is for "September 11th 2001. Famous, of course, for being ze day on vich Oscar de la Renta reintroduced ze chambray peasant blouse."

(Jezebel) Brüno egyébként ott van a Twitteren is.

 

Van egy csoport New Yorkban, az Improv Everywere, így első pillantásra egy public art dolgot csinálnak, bár biztos van valami normális neve is. A legutóbbi küldetésük egy meglepetéslagzi volt, amit az első, az anyakönyvvezetőtől kilépett párnak rendeztek. Érdemes megnézni a videót, nagyon kedves az egész. Majd még megnézem a többi projektüket is, nagyon jónak tűnnek. (Cup of Jo)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia

Ötlet: My online Moleskine

2009. június 04. 07:38 - Critmiss

Kerestem ilyesmit a neten, de egyelőre nem találtam. Mostanában, sok év sikeres ellenállás után elkezdett foglalkoztatni a jegyzetfüzet-dolog és természetesen rögtön egy Moleskine-t gondoltam erre megfelelőnek. Még mindig ellenállok, de akkor lenne igazán könnyű a dolgom, ha lenne egy olyan online felület, amit jegyzetfüzetként lehetne használni és úgy is nézne ki, mint egy jegyzetfüzet.

Lenne egy tipikus jegyzetfüzetes struktúrája és textúrája, plusz meg lehetne választani, hogy hogyan nézzen ki az írásod benne. Persze némi paint funkció is kellene bele, mert biztos lenne olyan felhasználó, aki semmiképp nem tudna erről lemondani, de nekem például elég lenne, ha csak a fontokat váltogathatnám.

A cuccba bele lehetne kötni/tölteni természetesen képeket, fényképeket, de akár videókat is - miért is ne?

Mindez felcicomázható az összes webkettes funkcióval, bár kivételesen nem az motiválna. Egyszerűen szeretnék egy esztétikus, könnyen elérhető online helyet, ahova feljegyezhetem, ártisztikusan megjeleníthetem az ötleteimet, gondolataimat. Mert ugyan jól bevált nekem a Netvibes todo listája, azért mégsem néz ki olyan jól, nem túl inspiráló.

Szóval kéne egy myonlinemoleskine.com.

4 komment
Címkék: web 2.0 ötlet website

Ötlet bloghoz

2009. június 03. 10:14 - Critmiss

Ha valaki megirigyelte a Villáminterjú vagy a minekvan sikerét, van egy tippem egy hasonló elindítására. Ez lenne a Kösziblog. Ide lehetne gyűjteni minden olyan napi hírt, ami kínos, rosszul érint szűkebb de inkább széles kört, bunkó vagy buta.

Ilyen hír lehetne például az, amikor pár hete a Jobbik miatt a New York Times címlapjára kerültünk, a hozzá kapcsolódó kösziszöveg meg valami ehhez hasonló: "Köszi Jobbik, hogy a 700 millió forintos magyar évadot nektek köszönhetően le lehet húzni a WC-n és ezek után külföldön mindenki csak a rasszisták országát látja majd bennünk!"

Csak egy tipp. :)

5 komment
Címkék: blog ötlet

Diszkópatkányok és szépségkirálynők

2009. június 03. 07:28 - Critmiss

"Life is nothing but high school … you get into real life and that turns out to be high school again - class officers, cheerleaders, and all." Kurt Vonnegut

Ezt a Jezebel egyik cikkében idézik, melyben egy olyan kutatásról volt szó, aminek az volt az eredménye, hogy a középiskola nagymenői a való életben is nagymenők lesznek. Minél népszerűbb volt valaki már akkor, annál többet keresett felnőttként. Ugyanis barátonként két százalékkal nőtt a "prémium", ebből következik, hogy a plusz tanulóévek, mondjuk egy MA végzettség pénzre lefordítva megspórolható két és fél új barát megszerzésével.

Gondolom ez azért van, mert aki igazi nagymenő, az mázlista adottságokon, mondjuk a pénzes szülőkön, vagy a menő külsőn kívül még vonzó személyiséggel, vagy legalábbis kevesebb görccsel is rendelkezik - ez pedig melyik munkahelyen nem vonzó? És persze itt hat a leginkább a B-vitamin, ahogy a németek a networking előnyeit nevezik. (B, mint Beziehung, azaz kapcsolat).

Na nekem ez eddig még sosem jött be sok okból, főleg mert egyáltalán nem abban a környezetben mozgok, ahol felnőttem, és egyetemistának sem voltam az igazi, mert nem partiztam éjjel-nappal (amit azért bánok). De ez most tökmindegy. Hogy milyen voltam középiskolásként? Unatkozó outsider. :) Sok barátom volt azért, csak nem az én iskolámban.

És ti? Mennyire voltatok menők? Melyik kasztba tartoztatok? Próbálok retró megnevezéseket is felidézni, amik még a mi gyerekkorunkban voltak érvényesek. Itt két kérdéskör fog kavarogni, mindenki azt kattintsa be, ami a legmeghatározóbb volt az identitásában.

9 komment
süti beállítások módosítása