Critical Miss

Miszcellánia 60.

2010. február 06. 09:41 - Critmiss

Az az érdekes helyzet állt elő, hogy 2003 és 2008 között 64 százalékkal nőttek a kóser élelmiszerek eladásai. Merthogy az emberek ha éppen nem tudnak biót venni, akkor a kóser terméket veszik le a polcról. Hogy ennek hol van a logikája, és hogy a számok szerint milyen sok ember hülye, azt nem tudom ésszel felfogni. A cikkben egyébként teljesen részletesen leírják, hogy a halal meg a kóser egyáltalán mit jelent és hogy mennyire egészségesek valójában. (Slate)

Mit tegyél, ha voltál olyan hülye, hogy felvételeket készítettél magadról szexualizálás közben? Nos, égesd, morzsold, törd apró foszlányokra. A legjobb az égetés, de ha porszerűen apróra zúzod a cuccot, még megmenekülhetsz. Az előző kicsit problémás például a winchester esetében, mert mérgező anyagok szabadulnak fel, szóval nagyon szorgalmasan és erősen kell ütni a cuccot. A CD-k, DVD-k esetében például arra kell figyelni, hogy az apróra zúzott részecskék hossza ne legyen nagyobb 5 mm-nél, a felülete pedig ne legyen nagyobb 25 négyzetmiliméternél. (Slate)

Egész érdekes cikk arról, hogy Texasban milyen módszerekkel és milyen szempontok szerint választják ki, hogy mely könyveket olvashatják a börtönökben az elítéltek. Azért olyan sok újdonság nincs benne. :) (Statesman)

Itt egy újabb részletes cikk a kognitív metaforológiáról. Igaz, ez most pszichológiai megközelítésből vizsgálja a témát, szóval máshogy hívják. Ebben a cikkben is van egy olyan kísérlet, hogy amikor a delikvensek nehezebb táblát tartottak a kezükben, a megbecsülendő valuta mennyiségét nagyobbnak becsülték. Egy korábbi miszcellániában egy olyan kísérletet említettem, ahol a nehezebb táblát a kezükben tartók súlyosabbnak, komolyabbnak ítélték meg a gondolataikat, vagy valami ilyesmi. (The New York Times)

Kellett nekünk a Tumblr-ön a haiti árvák örökbefogadásáról beszélnünk: ez másoknak is eszébe jutott. Valamelyik amerikai egyház hívei 33 gyereket akartak kivinni az országból, mondván megmentik őket. Mindenféle engedély nélkül, teljesen törvénytelenül. Pofátlanul hazudnak természetesen össze-vissza. Volt olyan gyerek, aki nem is volt árva. (Jezebel)

update: azóta el is ítélték őket. Végül felmentést kaptak. 

Ebben a cikkben sorra veszik, mennyire rossz férj volt Tolsztoj, F. Scott Fitzgerald, James Joyce, Dylan Thomas, Raymond Carver, vagy Sylvia Plath férje, Ted Hughes. Egész kis regénygyár épült a téma köré, sorra jelennek meg a könyvek ezekről az elrontott házasságokról és életekről. A jobban sikerült darabokat természetesen filmes adaptációk követik. (The Globe and Mail)

Ha esetleg lemaradtatok volna róla, megszűnt a Miramax. (The Wrap)

Ne táncoljatok a Jefferson emlékműnél Washingtonban, fülessel sem. Nem szabad. (Boston.com)

Hónapokkal ezelőtt írtam egy posztot erről, a New Yorker most találta érdekesnek: a gyász nem biztos, hogy öt stádiumból áll, mint azt gondoljuk már egy ideje. (New Yorker)

Egy gazdag család sarja megbízott egy hackert, hogy tegye fel néhány nagy márka divatbemutatójának vendéglistájára. Elszánt! (Fashionista)

Hogy valami pozitívummal zárjam, érdemes követni az Unhappy hipsterst, ha eddig nem tettétek volna meg.

7 komment
Címkék: miszcellánia

A bejegyzés trackback címe:

https://criticalmiss.blog.hu/api/trackback/id/tr231724736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.02.06. 14:00:23

winchestert eleg atfurni nehany helyen, eros furo kell hozza ugyan, de meg mindig ez a konnyebb.

sztahanov · http://szevasztok.blog.hu 2010.02.06. 14:01:02

ja, amugy meg persze nem kell izgulni ilyesmi miatt. ha mar megcsinaltad, ez van, es akkor mi van.

Critmiss 2010.02.06. 15:14:09

@sztahanov: Áhá, jó tipp! Igaz, fogalmam sincs, hogy van-e egyáltalán fúrónk.
Látom, lazán veszed. :)

Taurusz 2010.02.06. 23:08:56

@sztahanov: A másik módszer, hogy keresel egy progit, ami biztonságos felülírást tud csinálni rajta, három, de inkább öt menet ajánlott. Ezután odaadod egy 10-12 éves gyereknek, és pikk-pakk telepakolja pornóképekkel, és játékokkal. :) Tuti megoldás. A cd/dvd ellen van egy másik jó megoldás, kicsit meg kell mikrózni egy pohár víz tetején. (Még látványnak sem utolsó) Aki arról visszahoz valamit, azt mesternek fogom szólítani! :)

Critmiss 2010.02.07. 15:25:33

@Taurusz: Cool! Majd kipróbálom, ha kell. :)

antal.daniel · http://antaldaniel.blog.hu/ 2010.02.14. 01:25:14

A kompromitáló hard disken túl viszont egy érdekes adalék, hogy az amerikai misszionáriusokat mégis elengedték, mert jóhiszeműek voltak. Haitin még ennek is örülni lehet.

Critmiss 2010.02.14. 09:53:51

@antal.daniel: Ó, komolyan? Sajnálom, tanulhattak volna belőle.
süti beállítások módosítása