Critical Miss

Ötlet/kérdés: párhuzamos hangleadás

2010. április 02. 06:50 - Critmiss

Nem tudom, hogy van-e már ilyen eszköz, mindenesetre én nagyon szeretném, ha meg lehetne oldani, hogy a TV-t úgy is lehessen nézni, hogy leadja a normál hangot, de közben lehet fülhallgatóval is nézni.

Tehát párhuzamosan adja le a hangot, nem pedig az van, hogy vagy bedugom a fülhallgatót és akkor senki más nem tudja élvezni az adást, vagy kihúzom és akkor én nem, mert mondjuk nem feliratozzák a műsort és rossz minőségben megy a hang.

Azt gondoltam, hogy a digitális televíziózással ez majd szépen megváltozik, mert az összes csatorna feliratozva lesz, de ez azért egy elég nagy hazugság - egyelőre nem létező opció. Szóval a mai napig az van, hogy vadászok a feliratokra, egyre gyakrabban hiába. Ugyanis a TV2 is leállt ezzel.

Esetleg valaki tud megoldást erre a fülhallgatós problémára?

2 komment
Címkék: tv kérdés ötlet

Akcentussal bevágódni

2010. március 31. 07:16 - Critmiss

Imádom a brit akcentust, de az amerikaiban is van olyan, aminél szebbet nem nagyon tudnék mondani (pl. a new york-i). Azt is szeretem, ahogy a franciák próbálkoznak az angollal. Ezzel sokan így vannak, úgyhogy csak idő kérdése volt egy olyan társkereső site, az I love your accent elindítása, ahol a különböző nemzetiségekhez tartozó userek kereshetnek maguknak párt az általuk preferált akcentusnak és persze sztereotípiáknak megfelelően.

Szerintem nagyon jó az ötlet, aranyosan kezdetleges a kivitelezés, és ha valaki nagyon magányos és nagyon el szeretne húzni az országából, ezt neki találták ki.

2 komment

Kezdődjön jól a hét

2010. március 29. 07:39 - Critmiss

Most már teljesen biztosan tavasz van, ami önmagában elég most egy ideig ahhoz, hogy legyen életkedvünk, ennek ellenére mutatok nektek egy videót, amit egy hétfői napon mindenképp érdemes megnézni. Elsősorban ebédidőre ajánlom.

 


Elképesztő, nem? Egy Salazar nevű, vancouveri filmes kollektíva készítette, akik viszonylag lazán kapcsolódnak egymáshoz, de megbízásra is dolgoznak.

Skateboardos videóm nekem is van, persze nem is lenne szabad egy lapon említeni. Viszont egyedül csináltam. :D

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: videó szuper
süti beállítások módosítása