Critical Miss

Érezd magad otthon, bameg

2010. június 19. 07:03 - Critmiss

Sokáig érleltem magamban a dolgot, mert azt gondoltam, hogy ez csak a rám jellemző "bocs, hogy élek" neurotizmus irigységgel megspékelve, de rájöttem, hogy ennél azért több van ebben.

Hogy miben? Hát abban, hogy utálom, amikor valaki nagyon otthonérzi magát nyilvános helyeken. Leginkább az öltözőkben szembetűnő ez a típus, aki kényelmesen jár-kel meztelenül, kenegeti magát, hajat szárít, sminkel, és közben természetesen beszélget. Mindezt persze jó ráérősen, szóval mondhatni nagybetűsen használja a várost.

Derék, tényleg. De basszus közben foglalja a helyet másoktól!!! Mert ezek nem ám csak paroláznak, hanem míg elmennek zuhanyozni, meg mittomén mit csinálni, az összes cuccukat ott hagyják szétterítve, mintha tényleg otthon lennének. (Tegnap készítettem lesifotót is, de sajnos értékelhetetlen lett.)

Mindenesetre főleg csúcsidőben tényleg nagy élmény, és úgy döntöttem, hogy igenis halálosan zavaró, ha valaki mások rovására érzi jól magát. Az ilyenek kábé a hangszórózós tisztelt utazóközönségnek felelnek meg a villamoson. Én szóltam!

 

7 komment

Hogyan lehet eltüntetni egy víznyelőt?

2010. június 17. 07:25 - Critmiss

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de engem egészen megrémített a guatemalai víznyelő, ami két hete nyelt el egy kisebb gyárat és néhány villanyoszlopot.

A Slate Explainer rovatában utánajártak, hogyan lehet egy ekkora, hatvan méter mély lyukat betömni. Egy korábbi esetben betonnal töltöttek fel, de az nem túl jó megoldás, mert elősegítheti a víznyelők keletkezését azáltal, hogy máshol koncentrálja a vízelfolyást.

A szakemberek szerint jobb megoldás, ha többféle kőzetet halmoznak egymásra: az első rétegben nagy szikladarabokat használnak, a másodikban kisebb köveket, a harmadikban pedig sódert. Ez egyrészt befoltozza a lyukat, másrészt lehetővé teszi a víz természetes elfolyását.

A víznyelők egyébként általában nem egyik pillanatról a másikra szippantják be a felszínen lévő épületeket, hanem azért lehet érzékelni, hogy mozog és morajlik a föld.

Szólj hozzá!
Címkék: tapasztalat

Tartós és egyre jobb, mi az?

2010. június 15. 07:52 - Critmiss

... Hát a Sad Keanu mém! Már tart pár napja, és biztos voltam benne, hogy ennek két napon belül annyi, ráadásul egyre fárasztóbb és fáradtabb lesz, az események azonban nem engem igazoltak.

Hogy mi a Sad Keanu mém? Nagyon röviden: egy paparazzi lefényképezte Keanu Reeves-et, ahogy megeszik egy szendvicset egy padon. Ebből lett egy photoshop-áradat, ami ontja a viccesebbnél viccesebb képeket. Az eredeti:

Hát nem szomorú? Linkelek nektek pár forrást, és bemásolom ide a legutóbbi kedvenceimet. Egyébként ha rákerestek a Tumblr-en a "sad keanu" szókapcsolatba, rengeteg képet találhattok. Enjoy it!

  A képeket innen cápáztam: Sad Keanu, Zenit.

Szólj hozzá!
Címkék: online trend

Ötlet: Képszippantó

2010. június 14. 07:34 - Critmiss

Mostanában több olyan eset fordult elő, ahol a posztomhoz szívesen mellékeltem volna egy fotóslideshow-t. Persze lehet lopkodni, és mondjuk leszedni, majd feltenni a kiválasztott képeket a Flickr-re és társaira, de ez nem túl kóser, ráadásul körülményes.

Ezért jutott eszembe, milyen jó lenne egy olyan "képszippantó" cucc, ami a képek eredeti helyéről szippantja össze a képeket egy slideshow-ba, forrásmegjelölést, élő linkeket generálva. Az egészet mások is beágyazhatnák utána, hogy terjedjen az ige.

Szerintem nagyon szuper lenne, az más kérdés, hogy megvalósítható-e, illetve mennyi munkával és milyen ellenszéllel.

2 komment
Címkék: blog fotó ötlet
süti beállítások módosítása