Critical Miss

Kicsi bitliszek péntekre

2010. július 09. 07:45 - Critmiss

Már régebbi hírek, de nem mindenki van a Tumblr-en, szóval gondoltam érdemes megosztani őket itt is.

Az egyik, hogy mikroszkóp alá vitték a népszerű alkoholtípusokat, megnézni, milyenek közelről, és nagyon szép képeket kaptak. Ez például a tequila:

 

A másik hír pedig, hogy van egy zseniális japán site, a News Manga, ahol a legfontosabb híreket manga formájában dolgozzák fel. Lényegében egy News for dummies, csak más formában. Szerintem ez egy homlokracsapós ötlet, nekem nagyon tetszik. Igaz, inkább médiaművészet, ezúttal szó szerint értve a "média" kitételt. Egy példa:

 

Végül pedig egy jó kis ruhamárkát, a Bridge and Burnt ajánlom nektek, ahol például ilyen kabátokat lehet kapni. Klassz!

Szólj hozzá!

Durván jó site költekezéshez

2010. július 07. 07:29 - Critmiss

Biztosan sokan ismeritek a FFFFOUND-ot, ami lényegében egy közösségi képblog, ahol a felhasználók posztolnak mindent, ami valamiért tetszik nekik. A legtöbb érdekes kép itt bukkan fel először, legalábbis itt válik sokak által hozzáférhetővé és ismertté. Ha tehát napi inspirációra van szükséged vagy tudni akarod, mik a trendek, akkor többek között ez a site-ot tutira követed.

Ehhez hasonló site-ok több témakörben léteznek, legutóbb egy olyanra találtam rá, ahol a userek klassz, létező, megvásárolható tárgyakat posztolnak. Ez a Svpply, ahol a sok cucc közötti turkálást megkönnyíti, hogy kategóriánként is le lehet hívni a bejegyzéseket. Nem mellesleg szép és áttekinthető az oldal, nem úgy, mint más stipistop-site-ok vagy az olyan blogok, mint a NotCouture.

Ha megnézitek a legalacsonyabb árkategóriát, már ott találhattok egy csomó szívfájdító dolgot. Szóval a pénztárcáknak már megint befellegzett.

Szólj hozzá!

A pult mögött

2010. július 05. 07:03 - Critmiss

 

Megnyílt a Műcsarnok nyári kiállítása, A pult mögött című, melyet valószínűleg csak én teszek ebbe a kategóriába, de szerintem egyértelmű a dolog. Nos ez jobban tetszik, mint a tavalyi, a Pillanatgépek (videó itt), ami egyébként a leglátogatottabb darab lett az intézmény kiállításainak sorában tavaly.

Elvileg a válságról és a kapitalizmusról szól, vagy éppen a munkáról, mint egy régebbi Trafó-kiállítás, legalábbis ez a benyomásom alakult ki. A bemutató szöveget ugyanis bár átfutottam, képtelen voltam értelmezni, mert elviselhetetlen a nyelvezete, ahogyan a művészeti szövegeknek általában.

Mindenesetre jó a kiállítás, mert erőteljesen vizuális, nincs túlbonyolítva. Egy-két munka ugyan erőltetettnek hatott, még az egyik kedvencem, az apszisban látható, vizuális jeleket egy-egy szóhoz társító képsorozat is, ettől függetlenül érdemes megnézni, mert a videók sokkal jobbak, mint amit általában látni lehet.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása