Critical Miss

Critical Miss @ Critical Mass

2009. április 19. 22:27 - Critmiss

Aki már torkig van vele, ne nézze meg a következő videót! Aki viszont máris nosztalgiával tekint vissza a tegnapi napra, nyomjon egy play-t. Sajnos elég sokat rángattam a kamerát, de a fő baj, hogy kioldódott a nyakpánt éppen a bringázás előtt, úgyhogy maga az esemény egyetlen kockán sem jelenik meg. Előtte és utána viszont sokat videóztam, szóval némi hangulatjelentés azért így is sikerült. A zene nagyon kommersz, de gondoltam, hogy a Holy Fuck-ot egyedül én értékeltem volna kellőképpen. :) 

Maga a CM szuper volt, de nagyon nehezen indult be. Aztán a hangszórós gyerekek sem igazán emelték az esemény fényét, szerintem határozottan balesetveszélyesek voltak, mert mindenki hátranézett, hogy miafranc.

Mindenesetre a Critical Mass szerintem nem is az, amikor végigvonulunk a biztosított útvonalon, hanem amikor mindenki hazaindul. Ilyenkor látni, milyen lenne az élet, ha ez a sok ember nap mint nap bringára merne ülni.

Szólj hozzá!

Ötlet: önmegsemmisítő blogok

2009. április 16. 07:53 - Critmiss

Azt gondolnánk, hogy önmegsemmisítő blogokra nincs különösebben szükség, mert fogja az ember és nyom egy törlés gombot az admin felületen, és elkezdhet abban reménykedni, hogy az majd jó gyorsan kipucolódik a netről, meg az emberek emlékezetéből.

Nos, ez nem mindig van így. Van az a helyzet, amikor már nemcsak, hogy arra nem emlékszel, mi a jelszavad, de azt sem tudod, mi a felhasználóneved és azt sem tudod, milyen e-mail címmel regisztráltál. Totál szívás. És igen, ez velem megtörtént. A blogmotor tulaja meg nem válaszol, mert miért tenné.

Ezért aztán áldani tudnék - és biztosan nem csak én - egy olyan beállítást, aminek köszönhetően automatikusan törlődne az adott blog mondjuk egy vagy két inaktív év után azon internet mezejérül. Előtte exportálhatná magát az egész cucc a regisztrált e-mail címbe, aztán szevasz.

Persze mondhatjátok, hogy én voltam a hülye és most emiatt miért is kellene ilyesmivel foglalkoznia a fejlesztőknek. De gondoljatok bele: ha én ennyire béna voltam, akkor még hány százezer ember követhetett el hasonló hibát?

Szóval jó lenne egy ilyen.

8 komment

Bréking: Koncz András a Viltinben!

2009. április 15. 10:58 - Critmiss

Biztosan mindenkiben élénken él a Vernissage c. videóm és annak az egyik fő képe. Hogy még tutibb legyen a dolog, újra be is másolom:



Na, szóval a Feszítsd ki! című kiállításon is látható volt Koncz András néhány képe, most önálló tárlaton lehet megnézni, mit csinált az utóbbi időben. Ő az idősebb generációból való, azt hiszem, tagja volt a Rózsa Presszó körnek. Az idő azonban nem igazán látszik a képein, szerintem nagyon frissek és relevánsak, ami azért kevés kortársának a munkáira jellemző. Valószínűleg elmegyek én is, de nem fogok videózni, szorri. :)

A kiállítás ma 19 órakor lesz, a Viltin pedig a Széchenyi u. 3-ban van.

Szólj hozzá!

Idealisták a Trafóban

2009. április 15. 07:10 - Critmiss

Sajnos itt a futószezon, ezért ha választanom kell a programok között, akkor a futás győz. De azért eljutok pár programra, így most újra a Trafóba, ahol a Try to make a simple gesture, no matter how small című nemzetközi kiállítás nyitott meg az előző héten.

Ahogy megszokhattuk, videókat láthatunk itt elsősorban. Az egyik kedvencem egy forgatás dokumentációja volt, amiből sajnos csak a napirend látható a videóban. Érdemes elmenni, szerintem jó munkák. De szánjatok rá időt.

Szólj hozzá!

Ötlet: automatikus websurfing

2009. április 14. 06:59 - Critmiss

Biztos mindenkinek megvolt már az élmény, hogy tele van a kezed, mondjuk ezerrel eszed a reggeli müzlit, de közben jó lenne internetezni is. A kettő együtt viszont nem, vagy nehezen kivitelezhető.

Ilyenkor jönne jól egy olyan funkció, ami automatikusan végezné a szörfölést. Mondjuk rámegy a browser a default kezdőlapra, például az Indexre és ott a megadott paramétereknek megfelelően nyomja az olvasást.

Mondjuk úgy, hogy be lehetne állítani, hogy minden rovat fő cikkét mutassa meg egymás után és scrollozzon, szépen lassan. Ilyesmik.

Jó lenne szerintem, biztos többször is használnám, bár persze lehet, hogy van már ilyen, csak én nem találtam.

Szólj hozzá!

Miszcellánia

2009. április 13. 07:06 - Critmiss

Ez egy fast miszcellánia lesz, mert mostanában nagyon sok csillag termett a GReaderemben és szeretném őket gyorsan kitakarítani. Plusz bármelyik pillanatban elmehet a net.

Kijött az a film, amit Cindy Sherman volt pasija készített azért, hogy mindenki sajnálja őt. (Jezebel)

Hillary Clinton lottót indított, hogy kifizethesse a kampány során felhalmozódott adósságait. A nyeremény egy nap Bill Clintonnal, vagy James Carville-lel és belépők az American Idolra. (Washington Post)

A New York Times újságírója arra szólította fel az olvasókat, hogy ne rúgják ki a bejárónőjüket - ezzel is segítve az amerikai gazdaságon. Persze igazából azért írta ezt, mert már elszokott a takarítástól, de mindegy. (The New York Times)

Amerikában megnyitott az első Topshop. Őrület. :) Mindenesetre hogy teljes legyen az élmény, stílustanácsadókat is hadba állítottak, akik addig nem engednek el, amíg rád nem sóztak egy halom ruhát. Egyenesen Londonból importálták őket. (The New York Times)

Gwyneth Paltrow elárverezi az eBay-en ruháinak egy részét és egy alapítványnak adományozza a befolyt összeget. Viszont van a ruhák között olyan is, amit ő maga reklámoz, például egy Tod's magassarkú. Szerintem hiba. (Fashionista)

A brit miniszterelnökné bérli a designer ruhákat, nem úgy, mint MObama. Ugyanis az összeférhetetlenség látszatának elkerülése érdekében nem fogadhat el ajándékokat, így nem vehet kölcsön ruhákat sem. (The Cut)

Az antiszemitizmus mértéke elvileg csökken Lengyelországban, részben a kultúrának köszönhetően. Remélem, igaz. (The New York Times)

Itt megkapjuk a választ arra, hogy miért béta még öt év után is a Gmail. (Slate)

Itt pedig azt tudhatjuk meg, hogyan mutatja az irodák kialakításának evolúciója a munkavégzéssel kapcsolatos attitűd változását. (Wired)

A Slate tanácsadó rovatában azt a kérdést teszik fel, hogy a "klikkelj egyet" típusú adakozó akciók hatásosak-e egyáltalán és érdemes-e csatlakozni. A válasz igen és nem. (Slate)

Hú, azért sok maradt még, szóval jön majd újabb miszcellánia. Ha valakit érdekelne részleteiben valamelyik hír, de nincs ideje elolvasni, szóljon és beindítom a referálószolgálatot. :)

Szólj hozzá!
Címkék: miszcellánia
süti beállítások módosítása